fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Колико ће нас коштати НОВА ФОТЕЉА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА?
Колико ће нас коштати НОВА ФОТЕЉА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА? 1

Колико ће нас коштати НОВА ФОТЕЉА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА?

Одустајање Томислава Николића од кандидатуре за председника резултирало је отварањем још једне у низу канцеларија, а неизвесно је да ли ће и какве користи Србија имати од ње.

На седници Владе пре два дана основана је Канцеларија националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином на чијем челу ће, како се очекује, бити постављен одлазећи председник Томислав Николић. То је пре неколико дана најавила и његова саветница Станислава Пак Станковић, али је и даље непознато када ће он званично бити именован на ту функцију. Оно што је извесно јесте да ће Николић у канцеларији имати свог заменика и помоћнике, а све остале позиције биће одређене када званично дође на то место и донесе правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места. То би морао да уради 45 дана од именовања.

Економиста Љубомир Маџар каже за „Блиц“ да је тешко рећи колико ће нас то финансијски коштати, као и да све зависи од величине тима који ће ангажовати Николић.

– Зависи од његове стратегије и амбиција са којима ће ући у тај пројекат. Верујем да је заправо мотив оснивања канцеларије да се сместе Николић и његови сарадници из кабинета. То је више учињено због њега него због потребе за формирањем те канцеларије – наводи Маџар.

Он додаје да бенефити од уласка у тај пројекат зависе од ентузијазма Николића.

– Не постоји прека потреба за канцеларијом. Да постоји, давно би била основана. Има земаља са којима више сарађујемо, па немамо специјалне канцеларије за њих. На линији односа са Русијом и Кином нема великих активности па да их треба координирати – сматра Маџар.

Бобан Стојановић, сарадник на ФПН, није сигуран да је сврсисходно отварање Канцеларије за сарадњу са Русијом и Кином.

– Не видим да то има везе са економијом. Највећи пројекти се договарају са члановима државног врха. Мени све то делује као испуњавање жеља Николићу за пређашње заслуге. Ипак, не могу да кажем да нам она ништа неће донети – каже Стојановић за „Блиц“.

Плата и пензија

У овом тренутку не зна се колика ће бити плата Томислава Николића на позицији директора канцеларије, али није искључено да ће бити већа и од министарске, будући да су зараде директора у таквим институцијама углавном високе. Николић је раније најавио да ће по одласку са председничке функције поднети захтев за пензионисање, па се очекује да ће уз добру плату примати и пензију.

Н. Латковић, Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСЛАДИЛО МУ СЕ ДА ПАРАЗИТИРА НА НАРОДНOЈ ГРБАЧИ Николић не мрда из државне виле у Ужичкој 23 11

ОСЛАДИЛО МУ СЕ ДА ПАРАЗИТИРА НА НАРОДНOЈ ГРБАЧИ Николић не мрда из државне виле у Ужичкој 23

Бивши шеф државе Томислав Николић остао је по престанку мандата да живи у државној вили …

Николић опет на народним јаслама: Ево шта ће радити за месечну  плату од 10.000 € 12

Николић опет на народним јаслама: Ево шта ће радити за месечну плату од 10.000 €

Влада Србије је донела уредбу о оснивању канцеларије националног савета за координацију сарадње са Русијом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *