Мали Сента: Знао сам да је Колувија дилер дроге и пре “Јовањице”

3.9
(7)

Начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић, који је раскринкао највећу нарко-аферу у држави, када је прошле године у привредном газдинству „Јовањица“ у Старој Пазови пронађен рекордни засад марихуане, испричао је на саслушању током истраге која је покренута против власника тога имања Предрага Колувије, да је све почело када је на ауто-путу зауставио возило у ком је био Колувија и који му је предао службени легитимацију за коју је рекао да му је издата од стране кабинета министра. Миленковић је казао да му је то било сумњиво, с обзиром на то да је од раније имао сазнаја да се Колувија бави трговином наркотицима.

Миленковићев исказ детаљно је наведен у оптужници коју је почетком маја подигло Тужилаштво за организовани криминал против Колувије и још девет особа, а у коју је портал Нова.рс имао увид.

Миленковић, који је иначе син Сенте Миленковића, дугогодишњег телопхранитеља бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, навео је да је због сумњиве легитимације Колувија одмах упућен у Београд заједно са својим возачем, а да је он наставио службени пут ка Нишу.

По доласку у Београд, како је навео, Колувија је инспекторе одвео у “Јовањицу”, где их је већ на вратима сачекало наоружано обезбеђење, због чега је у акцију морала да се укључи ОПА – одељење за посебне акције МУП, како би инспекторима омогућили несметан улазак на имање.

ОПА је подсетимо јединица МУП која се помињала и током претходних дана у вези са грађанским протестима, а опозициони политичари директно су је довели у везу са бившом секретрком Дијаном Хркаловић, тврдећи да ју је она формирала управо за “специјлане акције”.

Миленковић даље наводи да је убрзо од колега примио телефонски позив у ком му је саопштено да је пронађено нешто што досад није виђено нигде у Европи, као и да је по по повратку из Ниша одмах отишао на имање. Тамо је затекоа Колувију како седи са инспекторима, а посебно се осврнууо и на присуство полицајца Милана Кендија, који је тврдио да су га ту послали. Миленковић наводи да је у питању полицајац који је рођак Колувије, као и да је био ангажован на пословима обезбеђења имања. Колувија се све време позивао на нека решења Министарства пољопривреде о узгоју индустријске конопље. Њихов службеник је по доласку казао да овако нешто није виђено ни у земљама Латинске Америке, као и да је одмах видео по облику и мирису биљака да се ради о индијској , а не индустријској комопљи.

Пушка за обарање дронова

Инспектор Миленковић је током саслушања изјавио и да је полциија приликом претреса на имању пронашла и пушку за обарање дронова, која је коришчена ради безбедности имања. Потом је додао да му није познато од кога су се чували, да ли од полиције или неге друге службе. Након хапшења Колувије, како је тврдио инспектор, приведени су и Здравко Милошевић и Стеван Холић који су били директни дистрибутери произведене дроге.

“Његово одељење имало је о томе и раније сазнања, али је чекао прави тренутак да све то веже у причу. Има сазнања да су једном приликом из те лабораторије заплењена четири килограма те опоијен дроге, али не жели још увек да износи податке о тим лицима”, наведено је у оптужници у оквиру Миленковићевог исказа и сведочења.

Заплењен и “Блекбери” телефон

Миленковић је пред тужиоцем говорио и заплењеним телефонима Предрага Колувије којих је било четири, као и д аје истражитељима дао шифре за три, али не и за последњи , највероватније “Блекбери” телефон. Такође је навео да сумња д аје Колувија намерно укуцавао погрешне шифре у овај апарат, како (због специфичног софтевера прим. аут.), не би могао да се откључа. На питање тужиоца да ли је Колувија користио телефоне док су му још били у поседу, сведок Миленковић је рекоа да не зна, осим да му је познато да је још на ауто-путу када је заустављен тражио да обави телефонски разговор, али да му то није омогућено.

Подсетимо, након хапшења Колувије и директне оптужбе посланика опозиције да је он директно повезан са породицом Вучић, као и д аје након хапшења звао брата председбника Андреја Вучића, инспектор Миленковић је на конференцији одржаној још у јануарау, тврдио да овај случај нема никакве везе са породицом Вучић.

“Ни у једном сегменту ове обраде није пронађена било каква веза породице Вучић са наведеним случајем. То одговорно тврдим као начелник Одељења које је водило истрагу и као неко ко је поднео кривичну пријаву против Предрага Колувије”, изјавио је тада Миленковић.

Аутори: Иван Милићевић – Тања Миловановић

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Погледајте како је клан Брнабића исисао више од 41 милион евра из буџета

5 (3) Фирма Асеко, чији је један од директора брат премијерке Ане Брнабић, у периоду …

Игор Брнабић извукао преко 100 милиона из министарства правде

5 (2) Kомпанија Асеко, чији је директор брат премијерке Игор Брнабић, поред милионског посла са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend