fbpx

Милану Панићу рок до краја априла за Галенику

0
(0)

Београд — Министарство финансија објавило је да је до 30. априла рок да америчка компанија Валиант достави писмо о заинтересованости за куповину Галеника.

Како се наводи на сајту Министарства, та америчка компанија која је чланица канадског Валианта једина је испунила услове постављене тендером за продају Галенике објављеног 15. јануара ове године.

У Јавном позиву за достављање писама о намерама од стране заинтересованих инвеститора за стратешко партнерство за Галенику, рок за подношење пријава био је до 4. марта, а за подношење писама о намерама првобитно је био до 1. априла, али је продужен до 30. априла 2013. године. 

Министарство финансија и привреде је у предвиђеним роковима, примило укупно пет пријава међу којима је поред Валианта било још два инвеститора из Америке и по један из Саудијска Арабије и Хрватске. 

Корпорација Валиант запошљава 7.500 радника и у 2012. имала је укупне приходе од продаје 3,3 милијарде долара. 

Влада Србије дала је 21. децембра 2012. сагласност за покретање поступка проналажења стратешког партнера за Галенику. 

Према ранијим подацима, годишњи приход Галенике је око 50 милиона евра. Има око 2.700 запослених, а процењује се да је око 1.000 радника вишак. 

Министар финансија и привреде Млађан Динкић казао је у децембру да Галеника има дуг од око 170 милиона евра и да држава више не жели да додатним давањима из буџета оптерећује грађане.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ана Брнабић о набавци авиона који припадао досадашњем власнику Галенике: То је тајна – из безбедносних разлога не могу да кажем ништа

0 (0) На питање новинара Инсајдера да ли је само случајност то што је Влада …

Влада Србије власник авиона који је претходно припадао купцу Галенике – компанији ЕМС из Бразила

0 (0) Годину дана после приватизације Галенике, авио-служба Владе Србије постала је власник авиона, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *