На шта су бачене паре отете од пензионера? (видео)

Говорило се да би Србија банкротирала да нису смањене пензије. Србија је била у тешком стању, то је тачно, али уместо да се уведе ред, спроведе реформа, власт избори са корупцијом и смањи парткратију, посегло се у џепове пензионера и грађана. Сви порези су повећани (подсетићу вас да је ПДВ подигнут са 18% на 20%, са 8% на 10%, све акцизе, порез на имовину …). То није реформа. То је пљачка грађана од стране неодговорне власти.

Од 1.700.000 пензионера, терет ове „реформе“ платило је њих 600.000. И то не неки богати, измишљени пензионери, већ они са пензијама од 25.000 до 50.000 динара. Њима је за четири године отето 730 милиона евра. Пензионера са пензијама преко 80.000 динара има само око 3 хиљаде. Оних са пензијом преко 100.000 динара има 235.

Хајде да видимо шта су све платили пензионери са пензијама од 25.000 до 50.000 динара. То су пензионери које је власт назвала: „богати“ пензионери.

ЕПС за 4 године није наплатио струју у износу од 660 милиона евра. Пензионери су то платили уместо њих. Њих 600.000 је из свог џепа платило струју онима који је нису платили.

На субвенције је бачено 3,9 милијарди евра. Од тога, страним инвеститорима је за те 4 године дато око 700 милиона евра. То су пензионери платили, њих 600.000. Платило је странцима да за 10.000 евра по човеку отворе јефтино радно место у Србији и да им дају плату од 250 евра месечно.

На активиране гаранције за кредите које је узео неспособан, партијски, СНС менаџмент неодговорних јавних предузећа је бачена 1,1 милијарда евра. И то су пензионери платили.

Губитак Железаре Смедерево у последње 4 године је износио 425 милиона евра. Имовина Железаре је онда продата за 46 милиона евра.

Пословни губитак Ер Србије је у последње 4 године износио 218 милиона евра. Држава их је частила са субвенцијама од 175 милиона евра како би сакрила губитак. И то су платили пензионери.

Настављена је пљачкашка приватизација. ПКБ је продат нашим „Арапима“ за 105 милиона евра. ПКБ има 28.000 хектара земљишта у Београду. Само 300 хектара тог земљишта код Пупиновог моста вреди 200 милиона евра.

РТБ Бор је продат Кинезима за 350 милиона долара. РТБ Бор има истражена налазишта бакра вредна 50 милијарди долара. Пре две године је једна канадска компанија продала не рудник, већ експлоатациона права на део налазишта Чукару Пеки одмах поред Бора вредна 5,5 милијарди долара (значи 10 пута мање) за 384 милиона долара.

И шта кажете господо на власти, нема пара? Нема пара за бесплатне уџбенике? Нема пара за вртиће за децу? Нема пара за универзалну социјалну заштиту? За културу? За здравство? Нема? А ових 6 милијарди евра само овде набројаних и пратеће пљачкашке приватизације?

Државу морају да воде озбиљни људи. Људи који знају како да уведу ред и како да направе систем који ће радити у интересу свих грађана. Часни и поштени људи који имају знање и воле своју земљу. Србија има такве људе. Време ДЈБ тек долази. Ваља нам уверити грађане да ћемо за разлику од свих оних који се смењују на власти у последњих 30 година, заиста увести ред и направити од Србије земљу у којој се лепо и радо живи.

Саша Радуловић, председник Програмског савета и шеф посланичке групе Доста је било

достајебило.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ајде Вучићу признај Ђури колико си са екипом добар само на увозу респиратора!

Ајде Вучићу признај Ђури колико си са екипом добар само на увозу респиратора!

Председник Александар Вучић, који је данас примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све …

Kинези окупирају Србију, уз подршку српског тиранина Александра Вучића

Kинези окупирају Србију, уз подршку српског тиранина Александра Вучића

Александар Вучић, уз подршку свих државних институција, врши геноцид над Србима и осталим староседеоцима у …

4 Коментара

 1. ПЕНЗОСИ НЕ ДАЈТЕ СЕ!

  Да ли пензионери треба да се радују доласком мисије ММФ? Боље им је да сачекају. ММФ са нашим вођом су највећи гробари пензионера. Неки нови докторанд треба да истражи колико је пензионера нестало због отимање им зарађене, а не поклоњене, пензије. Када будем добио писма захвалности ΛV вратићу му га, уместо да га умокрим, а за узврат очекујем од њега да буде једном човек, да врати отете пензије.
  ♣ Када ми отме пензију дође ми да кукам. Када треба да почне да је враћа дође ми да полудим.
  ♣ Изгледа да може да се живи и са овом пензијом. Доказ су гладни пензионери, а живе.
  ♣ Успешно смо савладали “Теорију релативитета”, а сада освајамо “Теорију ријалититета”
  Не брините, пензоси су издржљива жива бића, има контејнера, народне кухиње и сналазе се на милион начина, а чека их већа пензија но икад?

 2. Једино решење су народне страже које би крстариле тим подручјем и пуцале на све који било шта копају, секу или преграђују реке. САМООДБРАНА.

 3. Penzosi su jedini razlog zasto su ovi na vlasti. Iako nisu svi za njega, 1.76 miliona glasaca ispranih mozgova upravo odrzava ovaj sistem na vlasti. To je cela istina.

 4. Naravno da moze da se zivi od 20000 dinara, rece gnjida u sakou od 4000 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *