fbpx

На згради у којој послове обавља заштитник грађана Јанковић развијена педерска застава

0
(0)

Поводом обележавања Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије, на згради Заштитника грађана је данас развијена застава дугиних боја, чиме је особама другачијег сексуалног и родног идентитета на симболичан начин пружена подршка, саопштено је из кабинета Заштитника грађана.

Како је наведено, Међународни дан борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије установљен је са циљем да се доносиоцима одлука, јавности и медијима укаже потребу сузбијања насиља и дискриминаце ЛГБТИ особа.

На постојање стереотипа и предрасуда према ЛГБТИ особама Заштитник грађана указује у својим редовним годишњим извештајима и у Извештају „ЛГБТ популација у Србији – стање људских права и друштвени положај“, упућујући надлежним органима препоруке за унапредјивање њиховог положаја, наводи се у саопштењу.

Заједничка радна група Заштитника грађана и Повереника за заштиту равноправности надлежним органима 2014. године упутила је низ препорука, указујући на потребу регулисања правног положаја транс особа.

Права ЛГБТИ особа још су увек недовољно заштићена у Србији, иако су у претходном периоду начињени крупни помаци у погледу заштите и унапређења њиховог положаја, укључујући одржавање Параде поноса 2014. године, која је протекла без већих инцидената, стоји у саопштењу.

Осим заменице заштитника грађана Гордане Стевановић, развијању заставе присуствовали су и чланови и чланице Савета за родну равноправност Заштитника грађана.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мртав угао: Аутошовинизам – малигна болест модерне Србије

0 (0) Аутошовинизам ове власти огледа се у односу према Космету, потпуној небризи за свој …

ПСИХОПАТА: Власт и опозиција осудиле сексистички испад Јанковићa!

0 (0) Београд – Након скандала који је изазвао лидер „Покрета слободних грађа” Саша Јанковић …

2 Коментара

  1. Милан Топлица

    Хммм , полиција је требала да то спречи , па то је ремећење јавног реда , па то је узнемиравање јавности !

  2. saša janković NIJE NIKAKAV ZAŠTITINIK GRAĐANA već samo reklamer i pozer koji je ovakvim činom privatizovao državnu instituciju i ako momentalno ne podnese ostavku zbog ove ZLOUPOTREBE POLOŽAJA MORA BITI PROCESUIRAN !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *