НБС: Почели разговори са ММФ

0
(0)

Пленарним састанком, одржаним данас у Народној банци Србије, почели су званични разговори представника Србије с мисијом Међународног монетарног фонда.

Делегацију Србије на пленарном састанку предводила је гувернерка Народне банке Јоргованка Табаковић, а у разговорима су учествовали и министар финансија Душан Вујовић и министар привреде Горан Кнежевић.

Мисија ММФ, коју предводи Џејмс Руф, борави у Београду до 5. јула поводом седмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана, а биће обављене и консултације по члану ИВ Статута ММФ са нашом земљом.

У оквиру седмог разматрања актуелног стендбај аранжмана биће сагледана реализација обавеза договорених економским програмом, остварени резултати фискалне политике, као и мере економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

Посебна пажња у разговорима биће посвећена спровођењу свеобухватних структурних реформи, које треба да допринесу даљем отварању нових радних места и постизању одрживих и високих стопа привредног раста.

У оквиру консултација по члану ИВ Статута ММФ, које ова институција обавља са земљама чланицама ради спровођења своје надзорне функције, представници мисије анализираће целокупна привредна кретања у Србији, економске политике и мере које се предузимају ради одржавања стабилних односа у привреди, уравнотежења платног биланса и даље либерализације спољнотрговинске размене, саопштила је НБС.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шаљете новац у Србију? Од данас сте у јединственом регистру државе

1 (2) Регистрација корисника новчаних дознака креће од, сутра 1. јуна, а регистар ће водити …

Kакве везе Вучић има са златним резервама Србије?!

2.7 (3) Од избијања корона кризе, сваких седам дана председник Србије Александар Вучић уверава грађане …

Један коментар

  1. Bas je cudno da duznicki nesposobno drustvo dobija sveze zajmove?
    Mozda je dat kakav zalog,mozda deo Srbije?
    Ih,beogradski komunisti su od samog pocetka bili *siroke ruke*, ikada ubijaju i kada zajme od SAD! Ima da zajmimo i da raskucimo sve,samo da partija prezivi!
    Slazete se?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend