fbpx

Нова влада: Порези морају да расту

0
(0)

Београд — Председник Савеза економиста Србије (СЕС) Александар Влаховић каже да излаз из тренутне економске нестабилности лежи на страни фискалне, а не монетарне политике

Он је истакао да је повећање пореза неизбежно, али да мора бити праћено реформама јавног сектора које ће обезбедити одржив економски развој.

Влаховић је дао уводну реч на традиционалном економском саветовању Друштва економиста Ниша, под покровитељством СЕС-а, на тему конкурентности привреде Србије и заштите конкуренције.

Чланица извршног председништва СЕС-а и професор на Факултету за економију, финансије и администрацију Ана Трбовић представила је трендове развоја електронске индустрије у Србији, која бележи значајан раст извоза. 

Она је нагласила да је додатни раст ограничен могућностима финансирања малих и средњих предузећа, која су неопходна за унапређење технологије, застарелим образовним програмима и великим пореским и парафискалним оптерећењима. 

У расправи која је уследила привредници су посебно истакли и потребу за реформама Закона о раду и тражили јачање дијалога између привреде и представника државе са циљем унапређења пословне климе, саопштио је СЕС. 

Потом су уследили панели који су представили препоруке за унапређење рада финансијског тржишта и заштите конкуренције на тржишту Србије, као важних сегмената јачања конкурентности у Србији. 

Чланица председништва СЕС-а Љиљана Станковић је изнела резултате студије који указују на низак ниво иновација у привреди Србије, што треба променити уколико се стреми вишем економском расту.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЈОШ ЈЕДАН НАМЕТ ЗА НАРОД – сада и ставка за за изолацију зграда…

0 (0) Јавно предузеће „Србијагас” обавестило је ових дана све своје потрошаче да им с …

Србија постала порески рај за криминалце и уточиште за дужнике

0 (0) Стотине српских компанија уз помоћ мале групе људи успешно избегавају да плате десетине …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *