Новинарки одузели телефон док је фотографисала Данила Вучића и Ацу Рошавог

5
(2)

Новинарки КРИК-а Бојани Павловић синоћ око десет сати непознати мушкарац одузео је телефон након што је фотографисала сина председника Србије Данила Вучића како у друштву Александра Видојевића, хулигана блиског кавачком клану, гледа фудбалски дерби. Ово се догодило у присуству полицајаца који нису реаговали. После краће расправе, уз одобрење Видојевића, телефон јој је враћен. КРИК захтева од Министарства унутрашњих послова да утврди и каже ко су људи који су новинарки одузели телефон

Након што је читалац КРИК-а редакцији јавио да је видео председниковог сина у друштву хулигана из „Јањичара”, новинарка је отишла до кафића „Пиазза деи Фиори“ на Цветном тргу, у строгом центру Београда, мало пре десет сати вечерас.

Тамо је Данило Вучић заиста седео у друштву Александра Видојевића, званог Аца Рошави, и још неколико мушкараца и гледали су дерби између Звезде и Партизана на екрану у кафићу. Видојевић је, иначе, члан Партизанове навијачке групе „Јањичари“ и тренутно му се суди да је са хулиганима из ове групе демолирао ноћни клуб „Комитет“. У бази полиције Србије води се и као члан црногорског кавачког клана.

Новинарка КРИК-а је у том друштву препознала и Немању Срећковића, званог Курта, такође члана ове хулиганске скупине.

Она је са улице кроз излог фотографисала ово друштво, али су је по одласку, у Улици Светозара Марковића испред либанског ресторана брзе хране „Ханан“ зауставила тројица мушкараца који су се представили као службена лица. Павловић се такође представила и показала новинарску легитимацију, али су јој рекли да мора да сачека полицијску патролу и да ће бити приведена.

Захтевали су да са телефона обрише фотографије јер, како су рекли, „могу да имају проблема“. Полицајцима су се придружила још двојица мушкараца, који нису деловали као полицајци, нити су се тако представили.

Новинарка је рекла да је на задатку и тражила да позове уредника, а један од новопридошлих отео јој је телефон из руке на шта полицајци нису реаговали. После инсистирања да јој кажу због чега јој је одузето средство за рад, човек који је то урадио је рекао да не мора ништа да објашњава јер је цивил.

Групи су затим пришли Видојевић и Срећковић, а полицајци су тада отишли. Видојевић је рекао да новинарки врате телефон, што су они учинили. Рекао је новинарки да му КРИК, текстовима које о њему објављује, угрожава живот. Након тога су отишли.

КРИК захтева од Министарства унутрашњих послова да утврди и каже ко су људи који су новинарки одузели телефон и због чега полицајци на то нису реаговали.

Апелује на државу да новинарима, који су све више изложени притисцима, омогући да несметано раде свој посао.

Дружење председниковог сина и Видојевића

Ово је већ четврти пут да су Данило Вучић и Видојевић виђени заједно у јавности.

Сви њихови сусрети, од навијања у Русији на Светском првенству у фудбалу, преко заједничког облежавања Дана Републике Српске и дружења у ноћном клубу, до вечерашњег гледања утакмице, говоре о њиховој блискости.

Нејасно је, међутим, због чега се председников син дружи са човеком којем се тренутно суди и којег полиција повезује са црногорским криминалним кланом.

Председник Александар Вучић никад ово није објаснио у јавности. Уместо тога, када су новинари КРИК-а недавно објавили једну од Вучићевих и Видојевићевих фотографија, устали су водећи државни функционери који су јавно напали КРИК да „криминализује“ Данила Вучића, проглашава га за „нарко-боса“ и угрожава му живот.

Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kостолачки ЕПС у канџама Грчићевих грабљивица а БИА у канџама локалног СНС-а

4.6 (11) После неколико текстова о ситуацији у Пожаревцу, ред је да се мало пажње …

Србија неће постати слободна док се не ичшупа из канџи криминала

5 (13) Србија неће постати слободна док се не ичшупа из канџи криминала а правди …

2 Коментара

  1. a gde ce iver neg uz trupac prozukli bukovi.

  2. oduvek se zanat sa oca na sina prenosio a nadamo se ne i presto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend