Основан политички савез „Чувари Србије – 1244“

0
(0)

Представници 15 политичких организација и покрета су у Београду потписивањем меморандума о сарадњи основали опозициони савез „Чувари Србије – 1244“.

Савез чине покрети Живим за Србију, Цела Србија, Србија герила, За Јужну Србију, Срба са Косова, Влаха Србије, Румунски покрет Србије, Косовски божур, Народна иницијатива, Српска понос, Београдски фронт, Српски саборни покрет Србобран, Изданак, Слободни синдикати Србије и Покрет за дијаспору.

Један од основних постулата програма савеза „Чувари Србије – 1244“ је да је Косово саставни део Србије, као и да држава задржи ванблоковску позицију, односно да остане ван НАТО-а и да не настави испуњавање даљих услова за улазак у ЕУ.

Председница покрета Живим за Србију Јована Стојковић, која је и председница новооснованог савеза, рекла је на конференцији за новинаре у Медија центру да су отворени за сарадњу са свима који су спремни да стану иза начела на којима почива тај савез, чији је програм Устав Србије.

„Потписујемо коалициони споразум о сарадњи, јер смо уверени да је тренутак у којем се налази наша држава јединствен и опасан тренутак с озбиром на то да се најављује черушање наше државе, односно одвајање јужне српске покрајине Косова и Метохије“, казала је она и додала да се у Србији свакодневно угрожавају људска права и слободе.

Навела је да су се у савезу окупили као савесни грађани, који брину за интегритет Србије, како би указали да је план власти за Косово противуставан и противан резолуцији 1244.

„Овде седи права опозиција. Окупили смо праве противнике режима Александра Вучића. Наставићемо да радимо организовано и артикулисано“, рекла је Јована Стојковић и додала да ће се организовано успротивити „диктатури и тиранији“ у земљи.

Потпредседник савеза „Чувари Србије – 1244“ је Саша Мирковић, представник покрета Цела Србија.

Програм савеза налаже прекидање примене неолибералног економско-социјалног модела, захтева комплетну реформу правосуђа и здравства, као и поништавање закона о обавезном донирању органа.

Савез ће се између осталог залагати и за хитно доношење Закона о пореклу имовине од 1999. до данас, реорганизацију војних, полицијских и безбедносних служби, увођење војног рока у трајању од шест месеци, реформу банкарског система, укидање приватних извршитеља, забрану уласка мигранта у земљу и забрану јавног пропагирања и промоцију ЛГБТ заједнице.

Извор: б92, герила.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Срећко Ђукић: Путин у вези КиМ био најјаснији досад

0 (0) „Путин је питао где су српски војници и полицајци на Космету, имао је …

АЛО КРЕТЕНУ! Где ти је војска и полиција на граници по Резолуцији 1244?

0 (0) Председник Србије Александар Вучић истакао је да је веома битно да имамо осовину …

2 Коментара

  1. osetile hijene smrad raspadajuceg se picoustog vucicodlaka i njegove vucije bratije, miris krvi i nove raspodele plena, pa cine sve da bi ugrabili makar i koscicu. — a gde biste dosad a i sad. — dal jos neko, sem vas, cu za vase nazive i slavna dela. — a jel ste vi to napisali nekoliko hiljada komentara po novinama, ucinili bilo kakvo hvale vredno delo za zajednicu ili bar ocistili djubre oko svoje kuce. — sikter bre geaci i lezilebovici. — samo onaj ko nesto zna, a dokazao se, moze traziti mesto da upravlja nasim zivotima i narodnom imovinom. — dosta nam je ubica, lopovcina, prevaranata, nabiguza, crvenkapa i nestorovicevih deda. — nama ne trebnaju neodgovorni mudraci i sinovi nekadasnjih ubica, koji ostavise jos neobelezene masovne grobnice. — ne treba nam vasa zakletva na ustav, nego spremnost na odgovornost za krsenje zakona i ustava i drakonske kazne za to. — a i restoran skupstinski treba ili razrusiti ili isterane sa Kosova i Metohije i krvatske naseliti. — red i pravo silom se mora braniti da bi smo zemlju dostojnu postovanja imali. — odstupi nemani vampirska, ljudi nam trebaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend