Основан Војвођански фронт

Основан Војвођански фронт

0
(0)

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ), Војвођанска партија (ВП) и Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ), потписали су данас Споразум о сарадњи кроз Војвођански фронт, саопштио је секретаријат ЛСВ.

Споразум су у име ових партија, потписали њихови председници Ненад Чанак (ЛСВ), Александар Оџић (ВП) и Томислав Жигманов (ДСХВ).

Лидер ВП Александар Оџић подсетио је на потписивању да су почетком године ЛСВ и ВП потписале споразум о сарадњи, када су најавили ширење и окупљање око Војвођанског фронта.

„Данашњим потписивањем споразума тај процес неће стати, већ ће у будућности добити нове чланице“, казао је Оџић.

Он је нагласио да политички живот постоји и ван Београда, односно да постоје људе који живе, раде и у Војводини се баве политиком.

„У будућности ће Војвођански фронт сасвим сигурно, то и данас можемо констатовати, бити снажан политички опозициони савез, који ће играти доминантну улогу кад је у питању политички живот у Војводини, али исто тако и у читавој држави“, поручио је Оџић.

Лидер ДСХВ Томислав Жигманов је истакао да та странка, као најјача и једина релевантна политичка снага хрватске заједнице у Србији, заинтересована за будућност Србије, а самим тим и за будућност Војводине.

„Ми смо под истим кишобраном већ скоро 30 година, ту се осећамо најбоље, желимо бити конструктивни учесници и поуздани партнери када је реч о реализацији ових циљева за хрватску заједницу која је рањена, често пута на маргинама друштвеног живота у Војводини“, рекао је он.

Председник ЛСВ Ненад Чанак је напоменуо да овакав тип окупљања у Војводини може бити „семе из кога може израсти и подсећање људи у централној Србији и Београду, да грађанска, наднационална и демократска опција нису заувек нестале, да оне имају своје представнике“.

Одговарајући на питања новинара, он је рекао да је на предстојећим изборима могућа коалиција ове три странке, којима ће се, вероватно, придружити још неке војвођанске партије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛСВ и Војвођанска партија договориле рад на формирању Војвођанског фронта

ЛСВ и Војвођанска партија договориле рад на формирању Војвођанског фронта

0 (0) На данашњој заједничкој седници Председништва Лиге социјалдемократа Војводине и Војвођанске партије утврђено је …

Која бре АП Војводина олошу бољшевички, то су Тито и Пијаде декретом створили!

Која бре АП Војводина олошу бољшевички, то су Тито и Пијаде декретом створили!

0 (0) Образлажући пред посланицима предложени закон и предлог резолуције Скупштине Србије о Војводини које …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend