fbpx

Пензионеру због дуга од 417 дин узели 39.000

0
(0)

Пензионер Мирко Петровић из Горњег Милановца рекао је да му је за неплаћену камату од 417 динара за потрошњу гаса судски извршитељ наплатио скоро 100 пута више, у шта је урачуната и награда за извршитеље.

„Био сам шокиран када сам добио одлуку од извршитеља да на име затезне камате од 417 динара платим 13.200 динара где су обрачунатии трошкови за њихов рад, а на крају је као правна поука написано да немам право жалбе“, рекао је Петровић.

Он је новинарима показао оверен закључак који је добио 9. августа где су образложени сви трошкови, а у ставци шесте пише: „наплаћује се 3.600 динара на име награде за успешност споровођења извршења и није дозвољена жалба“.

Потрошњу гаса тај пензионер је плаћао са неколико дана закашњења, али је у Србијагасу обрачунавана камата до јуна 2013. године, када је достигла 417,47 динара и када је реаговао судски извршитељ Основног суда у Новом Саду Мирјана Банић.

„Они унапред себи додељују награду од моје муке под изговором судског решења, иако сам све платио али са малим закашњењем и одмах су преко Пензионог фонда почели да скидају дуг“, револтиран је Петровић.

Он је додао да ни то није крај јер су у Пензионом фонду и после исплате од 13.200 динара наставили са умањењем пензије, све док није интервенисао у филијали у Чачку, где је утврђено да му је укупно обустављено 38.629 динара, што је скоро сто пута више од обрачунате камате.

После три месеца исправљена је грешка и уочи Нове године Петровић је добио 25.428 динара колико је погрешно обрачунато (показује уплатнице), али он и даље не може да схвати да га је Србијагас тужио за 417 динара камате.

„Суд је папрено наплатио своје и још награду за извршитеља а мени нису дали могућност да се жалим, а и да сам то могао не бих имао од чега да платим жалбу и тужбу“, рекао је пензионер Мирко Петровић.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрватска Србима дугује преко милијарду евра за пензије!

0 (0) Око 50.000 Срба из Хрватске од те државе потражује и до милијарду евра …

Држава за плате дугује 75 милиона динара крагујевачким радницима

0 (0) Крагујевац — Бивших 160 радника крагујевачких Застава камиона најављују да ће Министарству приведе …

6 Коментара

  1. zlosno, sramota i bezobrazluk, nome ko nema uzni mu i dusu a lopovi i kriminalci, kolko oces, duguju drzavi milione i tu se cuti , neka idu da naplate poreze, i obaveze od velikih

  2. oni su prvo naplatili od Srbija gasa pa onda i od ovog napacenog penzionera.Ali na zalost mi koji mozemo cutimo i ne branimo ljude koji su nas stvorili i vaspitali.Da li se taj sudija pitao da li mu je ostalo da kupi lekove i provede u miru te zadnje dane koji su mu ostali.SRBIJO PLACI I KUKAJ DA TI BOG OPROSTI

  3. Zločinački kapitalistički sistem nas svakodnevno uverava u ono što znamo, a to je da se kad tad protiv njega narod mora silom boriti. Šta drugo ostaje narodu kome se nameću zakoni silom, protivno volji i interesima naroda. FDo kada će narod biti taoc bahate vlasti?

  4. sramota tuzna srbijo sta si dozivela od lopova sjasi kurta da uzjase murta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *