fbpx
Насловна / Србија / Пензионеру због дуга од 417 дин узели 39.000

Пензионеру због дуга од 417 дин узели 39.000

Пензионер Мирко Петровић из Горњег Милановца рекао је да му је за неплаћену камату од 417 динара за потрошњу гаса судски извршитељ наплатио скоро 100 пута више, у шта је урачуната и награда за извршитеље.

„Био сам шокиран када сам добио одлуку од извршитеља да на име затезне камате од 417 динара платим 13.200 динара где су обрачунатии трошкови за њихов рад, а на крају је као правна поука написано да немам право жалбе“, рекао је Петровић.

Он је новинарима показао оверен закључак који је добио 9. августа где су образложени сви трошкови, а у ставци шесте пише: „наплаћује се 3.600 динара на име награде за успешност споровођења извршења и није дозвољена жалба“.

Потрошњу гаса тај пензионер је плаћао са неколико дана закашњења, али је у Србијагасу обрачунавана камата до јуна 2013. године, када је достигла 417,47 динара и када је реаговао судски извршитељ Основног суда у Новом Саду Мирјана Банић.

„Они унапред себи додељују награду од моје муке под изговором судског решења, иако сам све платио али са малим закашњењем и одмах су преко Пензионог фонда почели да скидају дуг“, револтиран је Петровић.

Он је додао да ни то није крај јер су у Пензионом фонду и после исплате од 13.200 динара наставили са умањењем пензије, све док није интервенисао у филијали у Чачку, где је утврђено да му је укупно обустављено 38.629 динара, што је скоро сто пута више од обрачунате камате.

После три месеца исправљена је грешка и уочи Нове године Петровић је добио 25.428 динара колико је погрешно обрачунато (показује уплатнице), али он и даље не може да схвати да га је Србијагас тужио за 417 динара камате.

„Суд је папрено наплатио своје и још награду за извршитеља а мени нису дали могућност да се жалим, а и да сам то могао не бих имао од чега да платим жалбу и тужбу“, рекао је пензионер Мирко Петровић.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Извршио самоубиство због дуга за струју (видео)

Четрдесетчетворогодишњи Мирослав Стојановић извршио је самоубиство тровањем у породичној кући у Јелашници. Како истичу његови …

Ниш: Отац четворо деце се убио због дуга за струју и беде у којој му породица живи

Мирослав Стојановић (44), отац четворо деце, избеглица са Косова, извршио је самоубиство данас тако што …

6 Коментара

  1. zlosno, sramota i bezobrazluk, nome ko nema uzni mu i dusu a lopovi i kriminalci, kolko oces, duguju drzavi milione i tu se cuti , neka idu da naplate poreze, i obaveze od velikih

  2. oni su prvo naplatili od Srbija gasa pa onda i od ovog napacenog penzionera.Ali na zalost mi koji mozemo cutimo i ne branimo ljude koji su nas stvorili i vaspitali.Da li se taj sudija pitao da li mu je ostalo da kupi lekove i provede u miru te zadnje dane koji su mu ostali.SRBIJO PLACI I KUKAJ DA TI BOG OPROSTI

  3. Zločinački kapitalistički sistem nas svakodnevno uverava u ono što znamo, a to je da se kad tad protiv njega narod mora silom boriti. Šta drugo ostaje narodu kome se nameću zakoni silom, protivno volji i interesima naroda. FDo kada će narod biti taoc bahate vlasti?

  4. sramota tuzna srbijo sta si dozivela od lopova sjasi kurta da uzjase murta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *