Плива патка преко Саве, носи писмо на врх главе...

Плива патка преко Саве, носи писмо на врх главе…

0
(0)

Већ више од два месеца траје замешатељство напредне банде око рушења у Савамали. За оне који нису чули или не знају шта се десило у Савамали довољно је рећи да се у току ноћи у Савамали у Београду појавила велика група људи која је носила фантомке, хапсила људе, одузимала личне ствари и предмете и насилно уз помоћ тешке механизације срушила зграде у читавој улици. Људи који су све то посматрали са прозора и из околине звали су полицију као и комуналну полицију али су те вечери службе јавне безбедности одбиле да обављају Уставом и законом прописане делатности за које иначе добијају плату који им ви као народ Србије плаћате а то је да вас штите управо од људи са фантомкама.

patka-ne-davimo-beograd-1

Савамала је класичан пример државног тероризма а дефиниција државног тероризма на Википедији каже следеће: 

Државни тероризам је назив за дјеловање органа неке државе који се својим методама или ефектима не разликују од дјеловања које се традиционално смјештају под тероризам. То се првенствено односи на бомбашке нападе, саботаже, атентате и отмице који се чине – у правилу супротно позитивним правним нормама те исте државе, као и одредбама међународног права. Државни тероризам се може вршити како на властитој територији и властитим грађанима, тако и на територији страних држава.

Екипа под фантомкама није користила експлозив, бомбашки напад или атентат али јесте уз сарадњу највиших државних органа срушила читаву улицу притом уништивши приватну својину и имовину вредну више милиона евра. Блокирати читав део града а онда рушити улицу је управо класичан пример државног тероризма поготову што је напад фантомакама сакривених актера био усмерен на имовину и својину грађана Републике Србије и више је него јасно да је организован у самом врху државу. Циљ тог напада је било рашчишћавање терена за пројекат „Београда на води“ јер је по уговору који су напредни прегаоци потписали са Арапима тај терен морао бити чист до 30.6 2016 иначе би у супротном Арапима морали да плаћају пенале за кашењење.

srusena-savamala

Замислите ви колики су то и какви идиоти који су направили такав уговор а да су потписали да плаћају пенале уколико касне са неким делом уговора. Ти идиоти који у тај читав пројекат улажу државну и народну имовину, новац, где не постоји никаква процена трошкова који ће настати и колико ће та будалаштина коштати државу и буџет мада исто тако нигде не постоји ни процена рентабилности читаве те будалаштине која је пре свега покренута ако би се опрале огроме количине црног новца које су у оптицају у Србији а које је све теже прати у иностранству. 

На страну жестоки криминал и корупција која је основни и најбитнији део тог Вучићевог пројекта због кога ће он лично једнога лепог дана жестоко морати да одговара а сигурно ће одговарати и доста људи које је он окупио око себе и гурнуо у ту читаву криминалну причу. 

Рушења у Савамали добила су и политичку димензију јер су у Београду почели готово редовни протести због тог државног насиља. Те протесте води група људи која себе представља као „забринуте грађане“ који се боре за владавину права и закона. И све би то наравно било за жестоку похвалу да се иза те групе људи крију они који су на платном списку разних страних фондова и удружења. Пре наколико дана Заветници су упознали јавност ко су људи који организују и воде протесте поводом ружења и државног тероризма у Савамали. Преносимо део тих сазнања.

НЕВЛАДИН СЕКТОР – носиоци логистичке и теренске подршке

Једна од опробаних тактика је прикривање стварних организатора протеста и стварање илизује о спонтаним грађанским окупљањима. Међутим, простим сагледавањем списка сталних учесника протеста који се налазе у првим редовима, као носиоци кључних парола, може се донети закључак да се иза бренда „Не да(ви)мо Београд“ заправо крије читав систем невладиних организација и политичких субјеката.

Званични организатори су Симон Симоновић, познат као вођа НВО „Европа нема алтернативу“ и Радомир Лазовић, архитекта блиско повезан са Центром за културну деконтаминацију Борке Павићевић. Симон Симоновић познат је и по активностима прелепљивања билборда на којима је писало „Косово је Србија“ фотографија Џона Кенедија и Барака Обаме.

Иницијатива „Не да(ви)мо Београд!“ издаје часопис истоименог назива, у чијој се редакцији налазе представници НВО сектора, а уредница листа, Наталија Симовић и њен сарадник су истакнути чланови НВО „Траг“, коју финансирају: Фонд браће Рокфелер, Кооператива холандских фондација за Централну и Источну Европу, Институт за одрживе заједнице САД, Америчка агенција за Међународни развој, Чарлс Стјуарт Мот фондација, Одељење за интернационални развој британске амбасаде, Фонд за отворено друштво, Министарство спољних послова Републике Чешке, Европски инструмент за демократију и људска права, Делегација ЕУ у Србији, ГОПА консултант Немачка, Амбасада Холандије, Канадска агенција за међународни развој, Фреедом Хоусе, Балкански фонд за демократију САД и Балкански фонд за локалне иницијативе Велика Британија.

Један од чланова редакције листа „Не да(ви)мо Београд!“ је и Немања Ненадић, програмски директор НВО „Транспарентност Србија“, на чијем се списку финансијера налазе Министарство спољних послова Велике Британије и Северне Ирске, Министарство спољних послова Краљевине Холандије, Амбасада Краљевине Норвешке, УСАИД, Вестминстерска фондација за демократију, Фонд за отворено друштво Србија, Фондација Конрад Аденауер, ИФЕС, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и Амбасада Финске.

Чланови редакције су и Џорџија Ђековић, Вирџинија Ђековић, као и Андрија Стојановић, од којих су Андрија и Вирџинија оснивачи организације „Тачка комуникације“, коју финансирају НВО „Траг“, Град Београд, УСАИД, Теленор фондација и други.

Горе наведене подакте које је изнео председник „Заветника“ Стаменковски веома је лако проверити и сви подаци који су изнети су тачни. Ми смо све те податке и проверили а можете их проверити и ви.

Protest1

Овде нико не одбацује право никоме да протестује и брани сопствена и заједничка грађанска права али је поприлично чудно да се целокупан тај протест врти око групе НВО који су поприлично добро финансирани од стране „великих пријатеља“ Србије и српског народа.

Оно што они идиоти који су потписивали накарадне уговоре са Арапима и који су читаву будалаштину у Савамали и организовали не схватају је чињеница да је потребна само једна жртва која би пала у тим протестима и да је само потребан само један трг па да имамо ситуацију какву смо већ имали прилике да видимо у Тунису, Египту, Либији, Украјини…

Та жртва не мора да буде права. Она у правом смислу речи може бити жртва која ће послужити као окидач за масовне протесте и комплетну дестабилизацију Србије. Пенетрација мобилних паметних уређаја и Интернета је у градским срединама у Србији велика што је један од предуслова за почетак дестабилизације. То је био и један услова који је испуњен када је у Тунису почело арапско пролеће. Тамо је као окидач за масовне протесте и окупљања искоришћено самоспаљивање уличног продавца воћа а та прича је у различитим облицима касније пресликавана свуда где је долазило до масовних побуна.

Прави циљ протеста иза којих стоје НВО у Београду није никакава владавина права нити процесуирање одговорних за идиотизам у Савамали јер да поједини идиоти имају трунку мозга у глави они би одавно низ воду пустили одговорне у полицији и Граду Београду и тако нахранили гладну звер која би тако изгубила замајац и снагу. У шаху се редовно жртвују пиони па не видим зашто то тако неби било и у овом случају.

hong-kong-obojena-revolucija

Други циљ протеста иза којих стоје НВО је асимилација жестоког народног незадовоства које тиња а тиња због огромне беде, сиромаштва и непостојања перспективе као и због неспособности власти да огромне социјалне, друштвене, економске проблеме решава успешно и ефикасно. Финансијери и планери који стоје иза НВО протеста у Београду веома добро знају расположење народа као што веома добро знају да су социјални немири неизбежни јер Вучић и пуноглавци који је он окупио око себе ниједан проблем нису у стању да реше. Не само да их не решавају они их из сопствене глупости компликују и умножавају. Да ли свесно или несвесно Вучић и његова власт се воде и усмеравају ка сукобу са народом.  Како то ових дана изгледа може се поприлично довро видети у Македонији.

Смешно је данас у Београду протестовати због рушења три кафане и начина на који је то урађено ма колико то страшно било а не протестовати због издаје државе и народа у којој нестаје 18% државне територије и издаје у којој нестају огромна природна богатсва, рудници, земља, култура, традиција, народ…

војводина поздрав

Ти протести који се врте око три срушене кафане довољно говоре о мотивацији оних који стоје иза њих. Финансијери и планери истих су свесни да ће у Србији веома брзо доћи до урушавања читавог система и номенклатуре која је у земљи инсталирана комунистичком револуцијом 1946. године и због тога на време гурају сопствене људе како би водили и асимирали народни гнев који ће бити усмерен против система и владајућих елита. Много је лакше контролисати те протесте преко сопствених људи од почетка него дозволити појављивање снаге која ће Србију повести у слободу после готово читавог века ропства. У крајњем случају ти финансијери и планери изазивањем сукоба и поделом на грађанску и националну Србију постављају потребне предуслове за даље комадање Србије за шта се користи још идиотскија прича са сменама новинара у РТВ.

Надамо се да у Србији још постоји толико снаге и памети које неће дозволити такав развој ситуације а то треба и усмено пренети носиоцима разних интереса који ових дана парадирају Србијом. Крените на Србију и на њену децу и будите сигурни да ће да вас поједе ДЕМОКРАТСКИ МРАК.

Милинко Милинчић, Србија данас

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Савамала – тријумф комплетних идиота

Савамала – тријумф комплетних идиота

0 (0) На трогодишњицу рушења објеката у кварту Савамала, у Београду, данас ће се одржати …

Шта повезује паљење машина на југу Србије, Савамалу и заплену тоне кокаина

Шта повезује паљење машина на југу Србије, Савамалу и заплену тоне кокаина

0 (0) Сви путеви воде у Врање. У следећој причи сазнаћете шта повезује подметнуте пожаре …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend