После доктората сумња и у диплому основних академских студија Стефановића

0
(0)

После сумњи у докторат министра унутрашњих послова и потпредседника Владе Србије Небојше Стефановића јавила се још једна – сумња у диплому са његових основних академских студија, коју су изразили представници Савеза за Србију.

Због тога су поднели кривичне пријаве – против Стефановића због фалсификовања дипломе као и против тадашњег декана и чланова комисије Факултета за пословне студије Мегатренд због доношења Решења о нострификовању поменуте дипломе.

Ако је веровати званичном сајту Владе Србије, Небојша Стефановић је дипломирао на Факултету за пословне студије Мегатренд универзитета. Међутим, не пише које године, за разлику од завршених магистарских и докторских – за које се стицање дипломе везује за 2011. и 2013. годину. То је зато што Стефановић никада није ни дипломирао – тврде у Савезу за Србију.

„Господин Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије се пре 15 година обратио са захтевом Мегатренд факултету да му нострификује диплому коју је наводно стекао по образовном систему Велике Британије, на школи која се зове Мегатренд Интернатионал Еxперт Цонсортиум Лимитед. Та фирма у Енглеској никада није била регистрована за образовање“, рекао је Драган Ђилас.

У Савезу за Србију своје тврдње поткрепљују доказима из, кажу, „британског АПР-а“. Да током студија није видео Лондон, потврђује и министар Стефановић, али каже да није ни било потребе.

„Потпуна измишљотина, ја нисам ишао ни у какав Лондон, моји родитељи ме нису школовали у Лондону. Ја сам се школовао у Републици Србији, овде су били програми, конкретно, у Сава центру су се одржавала предавања. Дакле, велики број људи је ишао на њих и у складу са законом је све урађено“, рекао је Стефановић.

Уколико је диплома стечена у Србији – због чега је тражио њену нострификацију? То је питање које министру нисмо могли да поставимо с обзиром да су на догађај слетања два Ербасова хеликоптера били позвани само одабрани медији, не и Н1. Сумњу у његову академску честитост повезује са оптужбама које је током викенда изнео на рачун Драгана Ђиласа.

„Суштина је да они причама покушавају да скрену пажњу јавности са озбиљне корупције – Драган Ђилас је уплетен о озбиљну корупцију и то ће се показати – пре или касније“, истакао је Стефановић.

А пре министра током дана истрага о Ђиласовом богатству најављена је са насловних страна провладиних таблоида, али и од стране новинара Пинка на конференцији за медије. А ко је први почео?

„Ви сте седели ту, и још у петак сте чули да смо рекли да ће данас бити конференција за медије о Небојши Стефановићу. Знали сте, били сте ту са нама. Kад су то чули – онда је Стефановић јуче одржао конференцију и изнео поново лажи“, навео је Ђилас.

Kоме верује председница Владе и да ли ће инсистирати на истрази – нисмо успели да је питамо, али је обећала да ће на питања у вези са дипломом свог потпредседника одговарати наредних дана.

Јована Штетин Лакић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сарадња Kрушика и ГИМ-а и даље траје

5 (1) Последњи уговор Kрушика и фирме ГИМ, коју у преговорима са домаћим војним фабрикама, …

ВУЧИЋИ ПРОТИВ СТЕФАНОВИЋА (I део) „НЕ“ Андреју и улога Хркаловићке

4.8 (30) Сукоб Александра Вучића и Небојше Стефановића почео је од битке за градски одбор …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *