Насловна / Србија / Економија / Просечна старост аутомобила у Србији 15 година

Просечна старост аутомобила у Србији 15 година

Просечна старост аутомобила у Србији је 15 година, показала је анкета коју је сајт Половни аутомобили спровео међу својим регистрованим корисницима.

У анкети, спроведеној од фебруара до септембра, учествовало је 31.988 регистрованих корисника сајта, а више од 40 одсто њих рекло је да има возило произведено између 2001. и 2005. године.

Марка аутомобила коју грађани Србије најчешће бирају када се одлучују за куповину половног аутомобила јесте Фолксваген (13,4 одсто), Опел бира 10,6 одсто њих, а Рено 9,1 одсто.

У првих 10 најчешће бираних су Фиат, Ауди, Пежо, потом БМW и Форд. На деветом месту је Цитроен за који се, како је показала анкета сајта Половни аутомобили, одлучило мање од пет одсто испитаника, а на десетом Мерцедес. Најмногобројнији су, међутим, били они који нису одабрали ниједну од ових десет марки аутомобила (22,9 одсто).

Када је реч о врсти горива, дизел је убедљиво на првом месту. Чак 54,99 одсто анкетираних одговорило је да вози аутомобил са дизел мотором, бензинце вози 24,56 одсто, док аутомобиле са комбинацијом бензин и гас вози 12,7 одсто анкетираних.

Анкета сајта половниаутомобили.цом показала је да 0,06 одсто вози аутомобил на хибридни погон. Када се ради о врсти каросерије, највише је возача са лимузинама (27,9 одсто), а следе хечбек и караван.

Данас.рс

Актуелно

Да ли је Зоран Бабић возио ауто које је побило невине људе на наплатној рампи?

Зоран Бабић био на месту возача приликом удеса, отуд повреде које је задобио по мишљењима …

НОВА ПЉАЧКА! Ако возите ауто са снегом на крову казна је 5.000 динара!

Kолико је развијена свест о саобраћајној култури код наших возача када се реч о вожњи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons