Просечна старост аутомобила у Србији 15 година

Просечна старост аутомобила у Србији је 15 година, показала је анкета коју је сајт Половни аутомобили спровео међу својим регистрованим корисницима.

У анкети, спроведеној од фебруара до септембра, учествовало је 31.988 регистрованих корисника сајта, а више од 40 одсто њих рекло је да има возило произведено између 2001. и 2005. године.

Марка аутомобила коју грађани Србије најчешће бирају када се одлучују за куповину половног аутомобила јесте Фолксваген (13,4 одсто), Опел бира 10,6 одсто њих, а Рено 9,1 одсто.

У првих 10 најчешће бираних су Фиат, Ауди, Пежо, потом БМW и Форд. На деветом месту је Цитроен за који се, како је показала анкета сајта Половни аутомобили, одлучило мање од пет одсто испитаника, а на десетом Мерцедес. Најмногобројнији су, међутим, били они који нису одабрали ниједну од ових десет марки аутомобила (22,9 одсто).

Када је реч о врсти горива, дизел је убедљиво на првом месту. Чак 54,99 одсто анкетираних одговорило је да вози аутомобил са дизел мотором, бензинце вози 24,56 одсто, док аутомобиле са комбинацијом бензин и гас вози 12,7 одсто анкетираних.

Анкета сајта половниаутомобили.цом показала је да 0,06 одсто вози аутомобил на хибридни погон. Када се ради о врсти каросерије, највише је возача са лимузинама (27,9 одсто), а следе хечбек и караван.

Данас.рс

Актуелно

Нова Лада „Нива“ какву до сада нисте ни видели ни возили! (видео)

Најновији модел Ладе Ниве са погоном на сва четири точка.  Лада „Нива“ какву до сада нисте …

ХАОС У ПОЖЕГИ Није прошао на техничком прегледу, па ЗАПАЛИО АУТОМОБИЛ

У центру Пожеге данас поподне изгорео је један аутомобил који је плануо вољом свог власника. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons