fbpx

Раскрикавање: Адвокат близак врху власти регистровао фирму која купује Вечерње новости

5
(2)

Адвокат Игор Исаиловић, ангажован да региструје компанију „Медиа 026“ Бобана Рајића која је купила „Новости“, контроверзна је личност која има јаке везе са садашњим министром финансија Синишом Малим и премијерком Аном Брнабић, објавио је портал „Раскрикавање“.

„Исаиловић је пре више од десет година водио послове офшор компанија иза којих је тајно стајао Синиша Мали и његова супруга. Таква је била компанија ‘Бусy Финанциал Цорп’ са Британских Девичанских Острва коју је породица Мали основала како би преко ње купила кола и избегла да плати порез. Исаиловић је имао пуномоћје да обави куповину мерцедеса“, пише тај портал.

О томе је за KРИK, пре више од две године говорила Марија Мали, бивша супруга Синише Малог, која је испричала да је Мали практично био ментор Исаиловићу и научио га процесу оснивања офшор компанија.

„Исаиловић је Малом помогао и да смисле како да преваре Агенцију за борбу против корупције и лажно прикажу порекло 95 хиљада евра кеша које је однекуд добио Мали, о чему је бивша супруга говорила. Kада је постао градоначелник, Мали је Исаиловића овластио да води његову кључну консултанску фирму ‘Оли цонсултинг’“, истиче Раскрикавање.

Према наводим тог портала, Рајића и Исаиловића спаја и један ранији посао. Kада је Рајић био директор компаније „Дунав“, Исаиловић је контролисао његов рад као члан надзорног одбора, према подацима Агенције за привредне регистре.

Игор Исаиловић је, како наводи Раскрикавање, био власник компаније и са премијерком Аном Брнабић која је, иначе, пријатељица Синше Малог из школских дана. Та компанија звала се „Енергy & Иноватион“.

„Он је имао различите моћне клијенте којима је оснивао фирме – Срђана Миловановића, који је недавно купио две телевизије са националном фреквенцијом ПРВУ и О2, али и Звонка Веселиновића, чувеног српског криминалца са Kосова“, наводи Раскрикавање.

Штампарија „Борба“, као већински власник „Новости“, донела је одлуку да одобри уговор о продаји те медијске куће фирми „Медиа 026“ са седиштем у насељу Вучак у Смедереву, чији је власник Бобан Рајић, за око 300 милиона динара.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Васко Васовић, кандидат за директора РТС-a: РТС ће да пукне као експрес лонац

4.7 (15) Kонкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије је најобичнија фарса. Сад се ближи тренутак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *