Распродаја имовине тајкуна Богићевића

0
(0)

Стечајни управник Концерна Фармаком у стечају огласио је продају имовине стечајног дужника јавним надметањем, које је заказано за 14. септембар.

На продају су оглашени пословни објекти, земљиште и опрема. Између осталих, понуђени су и производни комплекс за производњу пластичне амбалаже Еха у индустријској зони Зорка Шабац и управна зграда у Шапцу.

Почетна цена дела укупне “Фармакомове” имовине понуђена купцима на јавном надметању је око три милијарде динара, односно око 25 милиона евра.

Симбол града и привреде сада иде на добош. Управник стечајног дужника Концерна „Фармаком ” огласио је продају 11 целина, међу којима је производни комплекс за производњу пластичне амбалаже „Еха” у оквиру индустријске зоне „Зорка Шабац”, управна зграда, ресторан, земљиште и зграде у Зајачи и опрема у Гучи и Крагујевцу. У Самосталном синдикату овај корак разумеју само као распродају, а не нову шансу за некадашњи гигант.

А некада су радили у једној од најбољих фирми у Србији, која је редовно исплаћивала плате за око 3000 стално запослених, давала стипендије деци радника, кооперанте слала на сајмове по Европи. Ти радници су данас на бироу за запошљавање, а према мишљењу Зорана Тошића из Савета за привредна кретња, последице ће се тек видети.

Судбина имовине, као и власника Мирослава Богуићевића некада угледног привредника, данас је неизвесна. За имовину ће се знати после 14. септембра, за када је заказано јавнио надметање.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На продају остаци имовине фабрике „21. мај” из Раковице

0 (0) Агенција за лиценцирање стецајних управника огласила је продају дела непокретне и покретне имовине …

Оглашена продаја имовине ЕИ Ниш, почетна цена – 135 милиона динара

0 (0) Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) огласила је продају имовине Холдинг корпорације Електронска …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend