Три блекберија за две битанге и рибицу

Три блекберија за две битанге и рибицу

Београдски медији данас настављају да износе детаље о афери Шарић у коју је умешан премијер Србије и министар полиције Ивица Дачић.”Блиц” и “Информер” пишу да постоје транскрипти телефонских разговора Ивице Дачића и Шарићевог човека Родољуба Радуловића, званог Миша Банана, као и видео и аудио снимци њиховог састанка.

Дачић држи такозвану “Белу књигу” на коју је показао на конференцији за штампу на којој је одбио да одговори зашто се срео са Радуловићем

Транскрипти телефонских разговора између Ивице Дачића и Мише Банане, пре или после којих се Банана чуо са Шарићем и извештавао га о сусрету са тадашњим министром полиције, наговештавају да је премијер ипак знао ко је Родољуб Радуловић, иако је оптужио полицију да га није обавестила са ким се среће.

Како кажу извори ова два листа, нико није пратио Дачића, већ је Радуловић био мета. Међутим, поставља се питање зашто министар полиције није био обавештен да се његови контакти са Радуловићем прате. Како је рекао извор “Информера”, таква одлука је донета у “врху државе”, алудирајући на Микија Ракића.

“Блиц” пише да поред транскрипата и аудио записа, које је направила Управа криминалистичке полиције, о Дачићевим и Радуловићевим контактима, постоји и аудио и видео материјал Безбедносно информативне агенције. Управа криминалистичке полиције је, по закону, сав снимљени материјал доставила правосудним органима, док БИА то није учинила, рекао је извор “Блица”.

Хронологија догађаја, према писању листова “Блиц” и “Информер”

12. Јануар 2009. Године – Дарко Шарић зове Радуловића да од “друга” провери да ли је под истрагом.
12. Јануар 2009. Године (неколико сати касније) – Родољуб Радуловић зове Бранка Лазаревића (Дачићевог шефа кабинета) да провери да ли полиција има нешто о Шарићу.
Следи сусрет Радуловића и Лазаревића у кабинету МУП – а.
31. Јануар 2009. Године сусрет министра полиције Ивице Дачића и Родољуба Радуловића у једном београдском ресторану. Радуловић после састанка телефоном обавештава Шарића о чему се разговарало.

“Блекбери” за “друга” годину дана раније

Родољуб Радуловић, звани Миша Банана, у телефонском разговору од Дарка Шарића тражи неколико “блекбери” телефона за “њега” и “његовог оног”. Шест дана касније Радуловић долази код Дачића у резиденцију у Ужичкој улици, а касније се среће са Лазаревићем на Топчидерској звезди.

 

Блиц, Информер

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада формирала тело за спречавање корупције на највишем политичком нивоу

Влада Србије формирала је на данашњој седници Kоординационо тело за спровођење оперативног плана за спречавање …

Фирма "Асомакум" која је повезивана са Андрејем Вучићем избрисана из АПР

Фирма “Асомакум” која је повезивана са Андрејем Вучићем избрисана из АПР

Фирма за коју је део опозицији раније тврдио да је у власништву брата председника Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *