fbpx

У Нишу наредне године ново насеље за 100 ромских породица

0
(0)

Ниш ће наредне године добити ново насеље за 110 ромских породица, а протокол о изградњи тог насеља потписали су данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Протокол су потписали Координационо тело за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Град Ниш, чиме се Ниш обавезао да обезбеди локацију и неопходну инфраструктуру, док ће влада финансирати изградњу насеља за 110 ромских породица из Ниша.

Михајловићева је новинарима казала да тај Протокол решава питање једне групе Рома у Нишу и да се на припреми пројекта радило две године.

„Важно је да без пуног укључивања локалних заједница нема разговора о томе да можемо да постигнемо да се ромска заједница укључи у нормалан живот какав имају други грађани”, казала је Михајловић.

Булатовић је истакао да је промовисање доброг управљања и оснаживање ромске заједнице заједнички циљ Града Ниша и Владе Србије.

„Наш циљ у Нишу функционише на најбољи начин, овог тренутка налазимо се у завршној фази једног од значајних пројеката који је подршка и Протоколу који смо данас потписали, а то је изградња 50 објеката стамбених јединица за ромску популацију”, казао је Булатовић.

Додао је да је Протокол који је данас потписан логичан наставак добрих активности које на нивоу локала са Владом Србије заједно се ради, а са циљем смањења сиромаштва Рома, пуног укључивања Рома у заједницу, стварања услова да се решавају проблеми Рома, који их деценијама муче и стварање услова за виши стандард и боље услове живота.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Локална власт у Нишу наредила да се прекрече графити са ликом Оливера Ивановића

0 (0) Грађанска иницијатива „Србија, демократија, правда“ из Косовске Митровице оптужила је локалну власт у …

ХАОС У НИШУ: Више од 300 аутобуса довезло људе из других градова да кличу Вучићу, сви добијају сендвич и воду

0 (0) Ниш је ове вечери центар Србије, али само за чланове Српске напредне странке. …

2 Коментара

  1. Daj Bože da ne lažu. Šta ako je to naselje za Cigane iz Nemačke koje proteruju. Našoj „vlasti“ ne možeš verovati ni kad golom guzicom sednu na žar.

  2. Posle se cudite sto Srbi napustaju zemlju i odlaze da se nikad ne vrate! Sta napraviste od ove nesrecne zemlje, da li ste normalni?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *