Ухапшени другари Данила Вучића: Терете се за више убистава, трговину наркотицима, рекетирање...

Ухапшени другари Данила Вучића: Терете се за више убистава, трговину наркотицима, рекетирање…

Међу ухапшеним припадницима криминалне групе Вељка Беливука званог Веља Невоља су и Милован Тадић и Борис Карапанжић, потврдио је КРИК. Против њих двојице воде се тренутно поступци пред београдским судовима, а осуђивани су за различита кривична дела – продају дроге, ношење оружја и насилничко понашање. Карапанџић је на светском првенству у фудбалу 2018. усликан у друштву Данила Вучића, сина председника Србије.

Тадић, који је иначе био запослен у Радио-телевизији Србије на месту техничара безбедности, раније је осуђиван због недозвољеног ношења оружја. Тренутно му се суди пред Вишим судом у Београду да је као припадник обезбеђења клуба „Тилт“ 2015. године нанео тешке телесне повреде госту Слободану Вукићу од којих је он касније преминуо. Пошто су чланови обезбеђења истерали Вукића из клуба, Тадић га је ударио ногом у стомак. Момку је позлило и по њега је дошла хитна помоћ, а преминуо је две недеље касније у болници. Суђење у овом случају почело је 2018. и иако је деловало да се приводи крају судија је наложила ново вештачење на које се чека више од годину дана, пише КРИК.

Тадић се бранио са слободе и док је суђење трајало, ухапшен је због дроге у августу 2018. Ухапшен је са сарадником Бојаном Живановим који је кривицу за нађену дрогу преузео на себе. Живанов је осуђен, а Тадић ослобођен крајем прошле године.

Занимљиво је да је Тадић редовно долазио у судницу као подршка Беливуку коме се судило за помагање у убиству Властимира Милошевића. Пажњу је узвратио и Беливук па се појавио у судници кад су против Тадића сведочили полицајци који су га ухапсили.

Да подржи Беливука на суђења је долазио и Борис Карапанџић звани Карапанџа, Боки или Џими. Карапанџић је био навијач Црвене звезде, али се касније прикључио Партизановој навијачкој групи „Јањичари“.

Карапанџић је у јуну 2013. осуђен због продаје дроге – полиција је у његовом стану на Миљаковцу нашла око 40 грама хероина, као и смесу кофеина, парацетамола и вагицу за мерење.

Карапанџић је са Беливуком учествовао у једном од првих инцидената где се спомиње ова група – растурању кафића „Холивуд“ у власништву бившег вође навијача Александра Вавића.

Четворица су осуђена због овог догађаја – Карапанџић је добио три године робије, док је Беливук искористио опортунитет, односно уплатио новац у хуманитарне сврхе и избегао казну.

Карапанџић је осуђен и на седам месеци затвора због држања оружја.

Када је Беливук у фебруару 2017. године ухапшен због учешћа у убиству Милошевића, Карапанџић је био са њим у кафићу и тада је приведен. Истом приликом са њима је био у кафићу и Александар Видојевић звани Аца Рошави који је такође одведен у полицију. Видојевић је такође био припадник „Јањичара“, а полиција га је означила и као члана кавачког криминалног клана.

Карапанџић и Видојевић учествовали су у још једном инциденту – демолирању клуба „Комитет“ у Бетон хали у октобру 2018.

Њих двојица су неколико месеци пре догађаја у „Комитету“ усликани у друштву сина председника Србије Данила Вучића на светском првенству у фудбалу како заједно навијају.

Видојевић је још најмање три пута био у друштву младог Вучића, а председник никада јавности није објаснио њихов однос. Више о томе прочитајте овде.

Осим блискости са председниковим сином, КРИК је открио да је ова група имала и везе у српској полицији. Једна од њих био је жандарм Ненад Вучковић, са којим су Беливук и остали чланови групе виђени на трибинама како заједно навијају.

Подсетимо, полиција је ухапсила 17 особа међу којима Вељка Беливука и Марка Миљковића.

крик.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

2022. је преломна година: Ако Вучић покраде и ове изборе Србије бити неће

2022. је преломна година: Ако Вучић покраде и ове изборе Србије бити неће

Србија улази у преломну годину, у којој ће се на дужи рок одредити њена судбина. …

Сутра нове блокаде путева у Србији због Рио Тинта

Сутра нове блокаде путева у Србији због Рио Тинта

Савез еколошких организација Србије најавио је за суботу, 8. јануар, нове блокаде путева у знак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *