Ваљево: Ђорђе Милановић спроводи криминал у Водоводу?

Ваљево: Ђорђе Милановић спроводи криминал у Водоводу?

5
(4)

Бројне незаконитости у раду, еклатантно кршење правила и процедура, масовно запошљавање без претходно прибављених сагласности Владе Републике Србије, претварање јавног предузећа у породични бизнис и на све то бахато и осионо понашање директора, слика су и прилика стања у ЈKП „Водовод Ваљево“ на челу са Ђорђем Милановићем, узданицом ваљевских социјалиста и кандидатом за градоначелника Ваљева.

У дану када је постало познато када ће се одржати избори, представљање кандидата могло би да почне на овај начин…

Иако је за њега његов партијски колега Драган Јеремић Поћута рекао да једино за то и јесте, Ђорђе Милановић је од градског комуналног инспектора задуженог да води рачуна о псима луталицама, за врло кратко време, променио већ два директорска места у ваљевским јавним предузећима.

Не задржавши се дуго на месту директора ЈKП „Видрак“ Ваљево, за које место иначе није испуњавао услове и оставивши, према доступним извештајима, крајње проблематично стање, одлуком градске скупштине именован је за директора ЈKП „Воводод Ваљево“. Kако у партијске колеге у то време није имао довољно поверења, оставку на место директора у ЈKП „Видрак“ Ваљево поднео је тек пошто је од истих добио писмену гаранцију да ће заиста бити именован за директора влајевског Водовода.

Доласком на место првог човека ЈKП „Водовод Ваљево“ креће право дивљање Ђорђа Милановића.

Актуелни кандидат за градоначелника Ваљева испред Социјалистичке партије Србије, за преко 80% људи које је запослио у стални радни однос није прибавио неопходне сагласности Kомисије за давање сагласнсоти Владе Републике Србије, а што је, као директор јавног предузећа, био дужан да учини.

Они храбрији радници ваљевског Водовода кажу да се у овим ситуацијама масовно запошљавају углавном чланови Социјалистичке партије Србије, али и други грађани по опробаном Поћутином моделу 357.

Препознавши ваљевски Водовод као погодно тло за прављење породичног бизниса, Ђорђе Милановић се својски потрудио да то и спроведе у дело.

Једна од оних које је Ђорђе Милановић примио у стални радни однос без претходно прибављене сагласности Владе Републике Србије је и Марија Милановић, жена његовог рођеног брата. Kако је било неопходно да се што брже преузме контрола над финансијама овог јавног предузећа, снајку Марију је, као изврсног стручњака, убрзо дочекало место шефа рачуноводства.

Након што се обезбедила контрола касе, прешло се на одабир пословних партнера.

Најупосленији кооперант ваљевског Водовода је Зоран Милошевић, звани Рупа, отац Ђорђеве невенчане жене.

Иако ЈKП „Водовод Ваљево“ поседује сопствену механизацију неопходну за превозе, ископе и др. и уместо да сам Водовод, користећи сопствене машине, врши копање канализације и водовода, сви ови послови падају у руке будућег таста.

На тај начин се Јавно комунално предузеће „Водовод Ваљево“ на челу са Ђорђем Милановићем, кандидатом за градоначелника Ваљева, полако али сигурно претвара у породичну мануфактуру.

Листа добављача се вероватно не завршава на Ђорђевом тасту.

Питања која се основано могу поставити, а која разне Цаце, Иконе и Даце – институције ваљевског новинарства, немају дозволу да поставе, могла би да се тичу и црпљења воде из реке Градац. Због чега се вода не црпи цевоводом из хидроакумулације Стубо-Ровни, већ се плаћа струја на годишњем нивоу 40 милиона динара како би се повукла вода из реке Градац?

Један од одговора би могао да буде и тај што се на овај начин појављују много већи трошкови на расходној страни (ремонтовање пумпи и др.), за које се упошљавају бројни други добављачи.

Бахато велики расходи велике породице примећују се и када су у питању трошкови репрезентације Ђорђа Милановића који су до чак шест пута већи од оних који су предвиђени званичним финансијским планом и програмом који се доставља Скупштини града на усвајање.

Човека невиног лица, добрих манира и моралних вредности са израженим осећајем са правду, како у овој изборној кампањи покушавају да га представе његови партијски другови (и покоји ваљевски криминалац), чини се да краси једино бахатост и осионост.

Све је више случајева који доспевају у јавност, са Ђорђем Милановићем у главној улози.

Упућени тврде да га је пре неколико година истукао супруг његове садашње љубавнице Миме Чворић (са којом живи), јер их је у новогодишњој ноћи затекао заједно, док је бахато и неваспитано понашање Ђорђе покушао да испољи и на прослави рођења унуке једног угледног ваљевског угоститеља, након чега га је неколицина гостију чупала и вукла за уши.

Ђорђе Милановић, човек који крши сва могућа правила и процедуре. Човек који не поштује закон. Човек који је од јавног предузећа направио породичну фирму. Човек који је кандидат за градоначелника Ваљева испред Социјалистичке партије Србије.

Наставиће се…

Марко Аћимовић, Kолубарски инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медији: Приведен Славиша Кокеза

Медији: Приведен Славиша Кокеза

5 (2) Славиша Кокеза, председник ФСС, приведен је на информативни разговор на основу различитих навода …

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

4 (4) Имате прилику да погледате интервју бивших припадника МУП-а Републике Србије Милана Думановића (УКП), …

Један коментар

  1. I ovi masoni i iluminati svaku šušu počeli da primaju. I ovaj drži pozu sa rukama kad se slika kao i ove krupnije marionete u vlastima. Pretenduje da bude važna figura kao merkelova, npr. 🤮

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend