Весић потрошио 770 000 евра на обнову своје канцеларије (видео)

4.8
(6)

Шеф одборника Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је од 19,3 милијарде динара, колико је буџетом за ову годину опредељено за инвестиције у главном граду, до 1. октобра реализовано 6,5 милијарди, односно 34 одсто плана, што је како је оценио, разлог због ког нема нових школа, вртића и амбуланти у Београду.
Обраћајући се новинарима уочи почетка седнице Скупштине Београда на чијем је дневном реду ребаланс градског буџета, Јовановић је рекао да је у мандатима претходних власти за инвестиције у Београду годишње издвајано између 200 и 300 милиона евра, а да је у првих девет месеци ове године, у ту сврху реализовано 56 милиона евра, уз пројекцију да до краја година тај износ достигне 75 милиона евра.

„Секретаријат за инвестиције остварио је у првих девет месеци само 30 одсто плана. То се дешава када су градски секретари и директори јавних комуналних предузећа високи функционери СНС а не људи који знају како се спроводе пројекти. ;Инвестиције чине девет одсто у јавним расходима и то је доказ зашто је ово најгора власт у историји Београда и зашто град пропада“, оценио је Јовановић који је и потпредседник Народне странке.

Он је навео да је за обнову обданишта у Овчи, реализовано 0,3 одсто планираних средстава, за амбуланту у Борчи 2,4 одсто планираних средстава, за реконструкцију Улице кнеза Милоша 0,0005 одсто плана док је у оквиру пројекта изградње гондоле на Калемегдану, искоришћен 51,6 одсто планираних средстава, односно око 454.000 евра за како је рекао, „то што су посекли бориће“.

„За реконструкцију школе ‘Светислав Голубовић Митраљета“ искоришћено је 0,6 одсто планираних средстава док је за трошкове кабинета градоначелника и заменика градоначелника искоришћеност плана 83 одсто, односно 776.000 евра“, рекао је Јовановић.

Говорећи о дневном реду данашње седнице Скупштине града, Јовановић је казао да ће између осталог, бити усвојена Одлука о комуналној милицији по којој ће како је навео, милиционери моћи да раде у цивилу и да примењују силу у виду пендрека и бибер спреја.

„Данас ће усвојити и измене Пословника по којима ће уместо досадашње праксе, по којој је само градоначелник могао да говори по 10 минута по било којој тачки дневног реда, сада и заменик градоначелника имати то право. То је још један доказ како се понижава градоначелник и како заменик узурпира функцију градоначелника“, оценио је шеф одборника Савеза за Србију.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Горан Весић има намеру да у Београду подигне споменик британској наркоманки?!

Горан Весић има намеру да у Београду подигне споменик британској наркоманки?!

3.5 (2) Град Београд ће расписати међународни конкурс за идејно решење споменика Ејми Вајнхаус у …

Само у Србији! Судија коме је нестало 13 предмета напредује у судству

Само у Србији! Судија коме је нестало 13 предмета напредује у судству

5 (2) Судија Вишег суда Зоран Божовић последњих година напредује и добија значајне предмете – …

2 Коментара

  1. Kleptomqne obesiti za jaja na onom istom Trgu republike.

  2. bilo kako bilo, sigurno ce ga dobiti, al crveni, svilen gajtan sa kicankom trebo je sam izabrati i kupiti, a imase ga kod Kineza na pijaci, za male pare; ovi sto ce tek doci i dzelati bezosecajni, koji za gradskog arhitektu i novatora silikon merakliju, razumevanja nece naci, vec ce kanap u govnoma umazani po ko zna koji put upotrebiti.
    a bice metez i gungula i mecke i zveri na ularu, trubaca, al i onog beste noge da vas ne poserem i onako smrdim da ne mogu ni dunavom da se operem.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend