Друштво

Милорад Вучелић на челу Вечерњих новости

БЕОГРАД – Милорад Вучелић главни и одговорни уредник листа Печат, председник ЈСД Партизан и бивши високи функционер СПС изабран је данас за В.Д. главног и одговорног уредника листа Новости.

Вучелићев избор на чело Новости избаро је једногласно Надзорни одбор ове компаније.

Наиме, Курир је пре шест дана објавио да је Милорад Вучелић, некадашњи високи функционер СПС и власник листа Печат, најизвеснији кандидат за новог директора и главног и одговорног уредника Вечерњих новости, после оставке Ратка Дмитровића.

Вучелић је том приликом за Курир све негирао:

– Није тачна ова информација. Хвала лепо, и пријатно – изјавио је Вучелић на наше питање о новој функцији.

Новости су иначе неколико недеља преговарале у вези са новим челним човеком редакције, а избор је пао на Вучелића.

– Обављени су разговори са Милорадом Вучелићем. После преговора, он ће вероватно прихватити понуду да буде главни уредник Новости – открио је том приликом саговорник Курира из Новости. Очекује се да Вучелић формално преузме функцију за неколико недеља, уколико се постигне договор.

Биографија новог В.Д. уредника Вечерњих новости

Вучелић је завршио Правни факултет у Београду и дуго се бави новинарством. Рођен је 1948. године, а био је уредник у “Студенту”, “Књижевној речи” и “Књижевним новинама”. На тој позицији оставио је трага и у СКЦ од 1977. до 1985, у НИН-у од 1985. до 1991. и “Политици”.

Од 1991. до 1992. водио је РТВ Нови Сад, а од 1992. до 1995. године ради као први генерални директор РТС.

Недељник “Печат” основао је 2008. године и одатле са места директора и главног уредника стиже у нашу кућу.

Осим новинарства, Вучелић се опробао и у публицистици. Аутор је књига “Аргумент против неутралног”, “Осумњичено друштво”, “Разговори са епохом”, “Косово – корени сепаратизма’, “Има ли овде Срба”. Био је председник Управног одбора и директор издавачке куће “Комуна”, као и управник “Звездара театра” и уметнички директор “Будва град театра”. Био је посланик Социјалистичке партије Србије у три сазива и шеф посланичке групе од 1992. до 1995. Стаж у партији обележио је и као потпредседник СПС.

Менаџерске способности испробао је и као председник Управног одбора “Телекома”, од 1997. до 1999, а као велики заљубљеник у спорт предводио је Рукометни савез Југославије од 1997. до 1999. и Рукометни савеза Србије од 2001. до 2003. Са паркета је не тако давно прешао на зелено борилиште.

Актуелни је председник фудбалског клуба, а предводи и црно-белу породицу у оквиру спортског друштва.

Вучелић је добитник награде “Политика” и “Златног беочуга” КПЗ Београда.

Курир.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!