fbpx

А да си ти Бујошевићу упишеш у школу оралног секса па да „претплатницима“ РТС-а покажеш на делу шта си тамо научио?

0
(0)

Директор РТС Драган Бујошевић изјавио је у Нишу да РТС мисли да решење о наплати ТВ претплате које је понуђено Законом није добро решење јер се своди на добровољну наплату.

– Дакле, грађанин може да не плати претплату, а РТС треба онда да ангажује те утериваче дугова, судске извршитеље и да плати те трошкове унапред парама које нема, да би ти извршитељи за шест месеци или питај бога када да наплате то што грађани треба да дају РТС-у. Из претходног периода остало је 500 милиона евра ненаплативог дуга за претплату. Рекао сам Влади – поклањам вам их да бих очистио своје финансије и буџете. Наравно, нико неће да их узме јер је то ненаплативо. Ми ћемо тражити од Владе неки начин како грађани морају да плаћају ту претплату. Неодрживо је стање у којем кабл оператери бесплатно емитују наш програм, не само РТС него и Пинка, Хепи, Прве и Б92 – рекао је Бујошевић који је у Нишу присуствовао првој Јавној расправи о програмима РТС-а.

Он је истакао да не зна у овом тренутку шта је одрживо решење и да Влада мора да нађе законско решење пошто је обавеза Владе да омогући нормално и стабилно функционисање јавног сервиса.
Зато ми немамо кампању да убеђујемо грађане да плате нешто што је такса. Ако је нешто такса, онда је то порез. Знате ли земљу у којој се рекламира плаћање пореза? – упитао се Бујошевић.
Он је објаснио да је “у свим земљама је плаћање ТВ претплате обавезно”.

– Не постоји земља у којој је добровољно и то је елементарна чињеница. У Хрватској, ако не платите ТВ претплату, не добијете плату, блокирају вам плату. Зато је наплата у Хрватској 98 одсто, зато што имају принудну наплату – навео је директор РТС-а.

Одговарајући на питања новинара, Бујишевић је рекао да се програмска шема неће много мењати јер истраживања показују да имају подршку гледалаца.

– Ако имате ту подршку гледалаца онда немате разлога да мењате шему драматично. То значи очигледно да грађани подржавају ту шему. Ако погледате истраживања јавног мњења грађани имају веома високо поверење у РТС – рекао је Бујошевић.

Он је навео да њихова истраживања показују да људи највише желе забавни програм, а посебно домаће игране серије.
– Људи воле да гледају домаћу серију на српском језику. Ако има иоле пристојан квалитет, победиће било коју страну серију која је светски хит. Летос смо репризом серије “Село гори, а баба се чешља” потукли четири турске серије на комерцијалним телевизијама – каже Бујошевић.

Јавну расправу у Нишу организовао је Програмски савет Радио-телевизије Србије, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији.

НАПЛАТА ОД 2,8 МИЛИОНА ГРАЂАНА

Бујошевић није могао да прецизира тачан број будућих обвезника за наплату претпалте, али је проценио да се ради о око 2,8 милиона грађана, а да ће претплате бити ослобођено око 500.000 до 600.000 људи.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта је све Радио-телевизији Србије било важније од Дана Републике Српске

4.8 (6) НА Дан Републике Српске, 9. јануара, Јавни сервис Србије није директно преносио свечаност …

РТС, ваше право да знате о сузавцу у Хонгконгу, али не и у Подгорици

4.9 (9) Зашто се РТС и Политика праве да се у Црној Гори ништа не …

2 Коментара

  1. Sve su to sluge okupatora

  2. Pa ako je problem u tome što kablovski operateri besplatno reemituju RTS, tražite neka to stave kao posebnu stavku i neka plaća onaj ko hoće da gleda.

    A što se prinudne naplate tiče, kako to da se niko ne seti da od poslodavaca traži prinudnu naplatu zarađenih a neisplaćenih plata… A da, to ide iz budžeta ili iz džepova tajkuna bliskih vlasti… To ne sme da se dira…
    http://krelac.com/resenje-svih-problema/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *