Насловна / Србија / Хроника / Адвокат тражи пуштање Дарка Шарића на слободу

Адвокат тражи пуштање Дарка Шарића на слободу

Адвокат Радослав Баћовић, бранилац Дарка Шарића, у поступку за шверц скоро шест тона кокаина тражио је у завршној речи да суд ослободи његовог клијента свих оптужби и укине му притвор.

Он је оценио да нема никаквих доказа против Шарића и образложио да нема разлога да га суд, због опасности да ће побећи, и даље држи у притвору.

– Не постоји ниједна околност која указује на опасност од бекства. Дарко Шарић је добровољно дошао у земљу. Ја сам слетео у Србију, на Аеродром „Никола Тесла” са њим. Дошли смо слободни, а тражио је једино да му се суди по закону. Уколико суд сматра да треба, може да му одреди блажу меру, кућни притвор, где би живео са супругом и сином – навео је бранилац.

Баћовић је оптужницу детаљно анализирао, закључивши да је апстрактна и да је Шарић у њу уметнут. Адвокат је указао да сведоци сарадници Драшко Вуковић и Радан Адамовић Шарића не терете, док трећи сведок сарадник Небојша Јоксовић, прича о ономе што је чуо водећи рачуна да не угрози свој статус, као и имовину коју је отео од Дарка Шарића.

– Са оваквом оптужницом, није ни чудо што поступак траје већ 10 година – казао је бранилац.

Подсећамо, Шарић је првостепеном пресудом био осуђен на 20 година затвора, али је Апелациони суд ту пресуду укинуо и тражио ново суђење. Нова пресуда, која би могла да буде  изречена у новембру биће поново првостепена, али ће после тога Апелациони суд донети коначну одлуку.

Суђење се наставља 29. октобра, завршним речима осталих адвоката одбране.

Аутор: Доротеа ЧарнићПолитика.рс

Актуелно

Хапшење шпијуна и издајника

Србија данас: Овај текст који ћете прочитати објављен је 2016. године на Фонду стратешке културе …

Дарко Шарић осуђен на 15 година затвора

БЕОГРАД – Специјални суд у Београду осудио је данас у поновљеном поступку Дарка Шарића на …

Један коментар

  1. kad covek pogleda na tog momka dobraka moze videti, sta drugo reci nego slobodu za nevinog traziti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons