Цене тестова за ковид 19 повећане како би браћа без гаћа напунила буџет која пљачкају као да сутра не постоји
Beograd, 23. aprila 2015. - Premijer Aleksandar Vucic (L) i gradonacelnik Beograda Sinisa Mali na otvaranju Samita gradonacelnika. U beogradskom Centru Sava je, pozdravnim govorom gradonacelnika Beograda Sinise Malog, poceo Samit gradonacelnika gradova centralne i jugoistocne Evrope, koji se u prestonici Srbije odrzava u organizaciji Grada Beograda, a u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED). FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Цене тестова за ковид 19 повећане како би браћа без гаћа напунила буџет која пљачкају као да сутра не постоји

5
(3)

Повећање цене тестова доказ је да је између пуњења државне касе и бриге о здрављу становништва, преовладало оно прво, оценио је новинар Иван Протић.

Та одлука донета је са становиста да се што пре напуни државна каса која је празна, казао је он.

Протић сматра да ће без чврстог затварања у Србији доћи до повећања броја оболелих од коронавируса.

„Показали смо, почевши од сахране патријарха, да грађани нису баш превише расположени да поштују мере, крива је и власт која је уводила те мере ад хоц, исхитрено, закаснело, лоше, често са политичким конотацијама… Требало би појачати то затварање на неки начин јер нисам сигуран да ће грађани добровољно да их поштују.. бојим се да ћемо имати неку врсту епидемиолошке бомбе, да ће бити знатно већи број… а већ смо дошли до плафона пријема у болницама“, упозорио је он.

Kако је рекао, логично је да су људи изгубили поверење у Kризни штаб, и да би се можда више поштовале препоруке које долазе из Kризног штаба да је он сачувао свој интегритет.

Говорећи о раду скупштине, он је рекао да расправе у парламенту изгледају као оне у лошијој приградској кафани. „Kао у бирцузу, понашају се као неформално друштво које се окупило на пићу, па се поднапило, па причају шта их тишти, односно шта пише на цедуљици коју су добили да прочитају“, казао је.

Kоментаришући опозицију, он је рекао да је ходање у једној контрапродуктивно, али да јесте потребан један кандидат за изборе.

„Опозиција ако жели нешто да уради на београдским изборима, не треба да полаже много наде у дијалог са влашћу уз посредство ЕУ о побољшању изборних услова, и прошли пут је то била шарена лажа… нисам сигуран да ће то много донети, али чини ми се да и би други бојкот био поразан за остатке опозиције који постоје“, казао је.

Протић је закључио да су расправе међу актерима у опозицији бескорисне, већ да треба формирати две колоне, нпр националну и проевропску, које би се договориле око једног кандидата, ороченог програма за градоначелника, и онда радити теренски рад – оно што опзицији изгледа тешко пада.

Говорећи о посети руског министра Сергеја Лаврова, он је рекао да је посета било ког руског званичника прилика да се истакну традиционалне везе Србије и Русије, које су у домену историјске традиције и немају много везе са политиком, али ни реалношћу.

„Јер је однос Србије и Русије далеко различит од онога како ми то доживљавамо. Русија, као свака велика сила, води рачуна само о својој политици и свом интересу“, закључио је.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Европска унија постаје дигитални гулаг, уводе се дигитални цертификати за вакцинисане

Европска унија постаје дигитални гулаг, уводе се дигитални цертификати за вакцинисане

4 (1) Ангела Меркел каже да ће дигитални сертификати о вакцинацији, који ће омогућавати људима …

Ватикан и даље скрива усташку пљачку злата и драгоцености отетих од жртава геноцида у НДХ

Ватикан и даље скрива усташку пљачку злата и драгоцености отетих од жртава геноцида у НДХ

5 (3) Усташе и Ватикан отели од логораша благо вредно 80 милиона долара Амерички адвокат …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend