ЕВО ГА ОВАЈ ОПЕТ! Пустио га чика доктор терапијски мало на ваздух

0
(0)

БРИСЕЛ – Министар за рад, запошљавање и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Бриселу да враћање избеглица у Србију путем уговора о реадмисији није решење и да је неопходно да Европска унија формулише заједничку политику.

„Када би ствари биле тако једноставне мигрантске кризе не би ни било, јер би свака земља једноставно вратила мигранте оној претходној, и тако све до земље порекла“, рекао је Вулин, реагујући на данас саопштен став Европске комисије да државе чланице ЕУ, на основу уговора о реадмисији, имају право да мигранте који су прошли кроз Србију, а у ЕУ им је одбијен захтев за азил, врате назад.

„То би значило поништавање права на азил, јер би свако ко тражи азил могао бити враћен“, рекао је Вулин и навео да уговори о реадмисији предвиђају сагласност обе стране да мигранти буду враћени.

„То није могуће, нити ће тако бити, а ни у Европској комисији не очекују да ће се то десити“, казао је Вулин новинарима после састанка са европским комесаром за ванредне ситуације и хуманитана питања Христосом Стилијандесом.

Српски министар је рекао да је од Стилијандиса затражио помоћ из фондова ЕУ за цивилну заштиту ради збрињавања миграната и да је у Комисији чуо похвалне речи на рачун понашања Србије у избегличкој кризи.

„Комесар је рекао да је искрено импресиониран тиме што је 140.000 људи прошло кроз нашу земљу без и једног инцидента, и да су сви добили неопходну помоћ, храну и лекове, па и људску подршку“, казао је он.

Вулин је рекао да је од Стилијандиса добио подршку за помоћ органима цивилне заштите Србије, како би се обновиле залихе.

Он је, међутим, истакао да решења избегличке кризе неће бити све док ЕУ не формулише заједничку политику.

„Или ће ЕУ наћи целовито решење по коме ће све земље погођене мигрантском кризом, биле оне чланице или не, радити по истим правилима, или нећемо моћи да говоримо о ЕУ каква је била пре кризе”, рекао је Вулин, који сматра да су сви у ЕУ свесни тога.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Љубичасти аларм у Београду: Ваздух веома загађен, избегавајте боравак на отвореном

0 (0) Ваздух у Београду је овог поподнева изузетно загађен и веома нездрав, а како …

Загађеност ваздуха – док се држава не активира, готово цела Србија се гуши

0 (0) Ваздух у главном граду Србије и данас је лош. На светској листи најзагађенијих …

Један коментар

  1. Baš lepo Hrvati blokirali kamione u Srbiji i direktno nanose štetu našoj zemlji a naši kao i uvek bez plana i dogovora, kontramere ma ništa od toga hrvatski lobisti i plaćenici su od Srbije uradili hrvatsku koloniju za izvoz svoje robe koju ne mogu izvesti u EU zbog nekvalitete.Što je sa pušenjem hrvatski cigara u Srbiji i to bez carine i ako nisu u CEFT-i, šta je sa prodajom vojvođanski njiva Hrvatima, šta je sa prodajom srpski firmi Hrvatima i šta je sa uništavanjem srpskih tajkuna i nameštanjem zarade Todorićevoj IDE-i ? Ko to stalno u Srbiji pogoduje Hrvatima ko su hrvatski plaćenici u srpskoj vlasti, za koliko su kuna prodali Srbiju i uništili domaću proizvodnju na račun Hrvatske?
    Vlada Srbije mora sama utvrditi ko to izdaje interese Srbije za račun Hrvatske ko toliko pogoduje Hrvatskoj i ko ju štiti u Srbiji ti ljudi moraju podnesti hitne ostavke inače nema opstanka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend