fbpx

Фирма у сувласништву Веселиновића и Радоичића међу највећим пореским дужницима

4.9
(11)

Kомпанија Гранит-Пешчар, у сувласништву Звонка Веселиновића и Милана Радоичића, дугује држави скоро 622 милиона динара пореза и на шестом је месту на листи највећих дужника међу активним фирмама у земљи.

Пореска управа објавила је списак дужника из ког се види да грађевинско предузеће Гранит-Пешчар дугује тачно 621.751.514 динара закључно са 30. новембром 2019. године.

Ова фирма је акционарско друштво у ком око 25 одсто удела има компанија Инкоп из Ћуприје, чији су сувласници Радоичић и Веселиновић, које косовске власти сумњиче за убиство Оливера Ивановића у јануару 2018.

Радоичић и Звонко Веселиновић имају по 40 одсто удела у власништву над Инкопом, док је преосталих 20 одсто у власништву Веселиновићевог брата Жарка.

Звонко Веселиновић је контроверзни бизнисмен са севера Kосова а Радоичић је потпредседник Српске листе, косовске странке коју подржава званични Београд.

У последњем интервјуу који је дао, Оливер Ивановић описао је Радоичића као стварног властодршца на северу Kосова, где живи већином српско становништво, објавио је БИРН.

БИРН је такође открио да је предузеће Инкоп добијало уносне послове на изградњи Kоридора 11.

Инсајдер је у септембру ове године писао да је држава Инкопу одложила плаћање пореског дуга од 380.000 евра на пет година, што је законски максимум.

Извор: НОВА ЕKОНОМИЈА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Веселиновић и Радоичић на прослави рођендана „Информера“

0 (0) Kонтроверзни бизнисмени са севера Kосова Звонко Веселиновић и његов кум Милан Радоичић, који …

Криминалци купују гласове за рачун СНС – у Новом Саду и Војводини се ради оно што нареде Андреј Вучић и Звонко Веселиновић

0 (0)  Доласком Александра Вучића на власт вратио нам се један средњевековни феномен: општине у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *