Фирма Веселиновића и Радоичића на државној адреси

Фирма Веселиновића и Радоичића на државној адреси

Фирма чији су власници бизнисмен са севера Kосова Звонко Веселиновић и потпредседник Српске листе Милан Радоичић, од 2015. године користи једну од ексклузивних државних зграда у Бирчаниновој улици у Београду, пише Радио Слободна Европа (РСЕ).

Kако пише РСЕ, Хотелијерска фирма “Доллy Белл д.о.о”, чији су власници браћа Жарко и Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, регистрована је на адреси Бирчанинова 27, у згради чији је власник Република Србија и којом располаже Друштво за изнајмљивање некретнина (Дипос).

Међутим, Дипос у свом одговору за РСЕ наводи да са фирмом “Доллy Белл д.о.о.” није имао закључен уговор о закупу.

“Обавештавамо вас да предметни објекат користи неовлашћено друго предузеће, против кога су покренути судски поступци за наплату дуга, неосновано богаћење и исељење”, стоји у одговору Дипоса.

Дипос у свом одговору не наводи како се зове предузеће које неовлашћено користи објекат у Бирчаниновој 27, иако је РСЕ у свом упиту тражио имена свих закупаца на тој адреси, квадратуру простора ког држава изнајмљује, као и колика је месечна цена закупа.

Уместо тога, Дипос назначава да је правоснажном пресудом Привредног суда у Београду од 16. јануара 2019. године наложено исељење из просторија у Бирчаниновој 27, а Привредни суд издао је и решење за исељење 30. априла ове године.

Дипос даље у одговору за РСЕ прецизира да поступак исељења “још није окончан”, при чему се поново не именује фирма коју је требало иселити.

На објекту у Бирчаниновој 27 стоји табла да се ту налази седиште фирме “Доллy Белл”, а на тој адреси је фирма регистрована и у Агенцији за привредне регистре (АПР).

Подаци АПР-а показују да је фирма “Доллy Белл” ћерка фирма предузећа “Инкоп д.о.о.” из Ћуприје. “Инкоп” је основао “Доллy Белл” у мају 2015. године. Власници “Инкопа” су браћа Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић.

“Инкоп” је раније, како стоји у евиденцији АПР-а, био у власништву Веселиновићеве сестре Душице Максимовић. Након што су медији пренели да та фирма учествује у радовима на деоници ауто-пута Kоридор 11, Максимовић је у септембру 2018. године власништво над “Инкопом” пренела на браћу Веселиновић и Радоичића.

Фирма “Доллy Белл” регистрована је у АПР-у 12. маја 2015. године. У бази АПР-а доступан је оснивачки акт фирме, у ком се као датум оснивања наводи 6. мај 2015. године, а као адреса седишта фирме наводи се Бирчанинова 27 у Београду. По подацима АПР-а, законски заступник фирме “Доллy Белл” је Љиљана Божовић, супруга Звонка Веселиновића.

С обзиром на то да Дипос тврди да са фирмом “Доллy Белл” није потписао уговор о закупу, произлази да је та фирма од свог оснивања пријављена на тој адреси, иако са државом нема уговор о рентирању, пише РСЕ.

РСЕ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Оптужница тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић

Оптужница тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић

Оптужница косовског тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети организовану криминалну групу на чијем челу је …

Фирма Звонка Веселиновића и Милана Радоичића нови власник предузећа за изградњу путева из Новог Пазара

Фирма Звонка Веселиновића и Милана Радоичића нови власник предузећа за изградњу путева из Новог Пазара

Kомпанија Инкоп, на чијем челу су бизнисмени са Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан …

Један коментар

  1. СРПСКИ НАПРЕДНИ МАФИЈАШИ ВОДЕ СРБИЈУ..
    Логично је да исти такав шљам са Косова има представништво и канцелсрије у згради сестринске српске мафијашке бснде !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *