fbpx
понедељак , новембар 18 2019
Насловна / Србија / Хроника / Фирма Веселиновића и Радоичића на државној адреси

Фирма Веселиновића и Радоичића на државној адреси

Фирма чији су власници бизнисмен са севера Kосова Звонко Веселиновић и потпредседник Српске листе Милан Радоичић, од 2015. године користи једну од ексклузивних државних зграда у Бирчаниновој улици у Београду, пише Радио Слободна Европа (РСЕ).

Kако пише РСЕ, Хотелијерска фирма „Доллy Белл д.о.о“, чији су власници браћа Жарко и Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, регистрована је на адреси Бирчанинова 27, у згради чији је власник Република Србија и којом располаже Друштво за изнајмљивање некретнина (Дипос).

Међутим, Дипос у свом одговору за РСЕ наводи да са фирмом „Доллy Белл д.о.о.“ није имао закључен уговор о закупу.

„Обавештавамо вас да предметни објекат користи неовлашћено друго предузеће, против кога су покренути судски поступци за наплату дуга, неосновано богаћење и исељење“, стоји у одговору Дипоса.

Дипос у свом одговору не наводи како се зове предузеће које неовлашћено користи објекат у Бирчаниновој 27, иако је РСЕ у свом упиту тражио имена свих закупаца на тој адреси, квадратуру простора ког држава изнајмљује, као и колика је месечна цена закупа.

Уместо тога, Дипос назначава да је правоснажном пресудом Привредног суда у Београду од 16. јануара 2019. године наложено исељење из просторија у Бирчаниновој 27, а Привредни суд издао је и решење за исељење 30. априла ове године.

Дипос даље у одговору за РСЕ прецизира да поступак исељења „још није окончан“, при чему се поново не именује фирма коју је требало иселити.

На објекту у Бирчаниновој 27 стоји табла да се ту налази седиште фирме „Доллy Белл“, а на тој адреси је фирма регистрована и у Агенцији за привредне регистре (АПР).

Подаци АПР-а показују да је фирма „Доллy Белл“ ћерка фирма предузећа „Инкоп д.о.о.“ из Ћуприје. „Инкоп“ је основао „Доллy Белл“ у мају 2015. године. Власници „Инкопа“ су браћа Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић.

„Инкоп“ је раније, како стоји у евиденцији АПР-а, био у власништву Веселиновићеве сестре Душице Максимовић. Након што су медији пренели да та фирма учествује у радовима на деоници ауто-пута Kоридор 11, Максимовић је у септембру 2018. године власништво над „Инкопом“ пренела на браћу Веселиновић и Радоичића.

Фирма „Доллy Белл“ регистрована је у АПР-у 12. маја 2015. године. У бази АПР-а доступан је оснивачки акт фирме, у ком се као датум оснивања наводи 6. мај 2015. године, а као адреса седишта фирме наводи се Бирчанинова 27 у Београду. По подацима АПР-а, законски заступник фирме „Доллy Белл“ је Љиљана Божовић, супруга Звонка Веселиновића.

С обзиром на то да Дипос тврди да са фирмом „Доллy Белл“ није потписао уговор о закупу, произлази да је та фирма од свог оснивања пријављена на тој адреси, иако са државом нема уговор о рентирању, пише РСЕ.

РСЕ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Против Радоичића кривична пријава и за организовани криминал и трговину наркотицима

Осим што се сумњичи да је укључен у убиство Оливера Ивановића, против потпредседника Српске листе …

Шиптарско тужилаштво тражи издавање потернице за Миланом Радоичићем због његове улоге у убиству Оливера Ивановића

Специјално тужилаштво тзв. Kосова затражило је од Основног суда у Приштини да изда налог за …

Један коментар

  1. СРПСКИ НАПРЕДНИ МАФИЈАШИ ВОДЕ СРБИЈУ..
    Логично је да исти такав шљам са Косова има представништво и канцелсрије у згради сестринске српске мафијашке бснде !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *