Јагодина: Незаконито потрошено 972 милиона динара из буџета

0
(0)

ЈАГОДИНА – Државна ревизорска институција је у извештају о контроли трошења буџета у 2016. години у Јагодини констатовала је да је власт у том граду незаконито и непрописно потрошила 972 милиона динара или 40 одсто и изнела мишљење са резервом о правилности пословања.

Према закону одговорност за трошења буџета је на начелницима управа и овлашћеним административним службеницима градских и општинских управа, а не на челницима локалних самоуправа. За ова дела прете им новчане, али и казне затвора до три године.

КРИВИЧНИ ЗАКОНИК РС

КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ СЛУЖБЕНЕ ДУЖНОСТИ

Члан 362.

Службено лице које од неког наплати нешто што овај није дужан да плати или наплати више него што је дужан да плати или које при исплати или предаји каквих ствари не исплати, мање исплати, односно не преда или мање преда, казниће се новчаном казном или затвором до три године.
Ненаменско коришћење буџетских средстава

Члан 362а

Одговорно лице корисника буџетских средстава или одговорно лице у организацији обавезног социјалног осигурања, које створи обавезе или на терет рачуна буџета одобри плаћање расхода и издатака преко износа од милион динара у односу на износ утврђен буџетом, финансијским планом или актом Владе којим се утврђује износ средстава позајмице, казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
Превара у служби

Где је потрошен буџет, који пуне грађани, више можете да прочитајте у месечнику МОРАВСКЕ ВЕСТИ који је на киосцима од 28.11.

Централмедиа.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *