Још није срушен нелегалан објекат на Панчићевом врху чије је рушење Стефановић обећао до Нове године (видео)

0
(0)

Објекат на Панчићевом врху биће срушен до последње цигле до краја године, обећао је министар полиције Небојша Стефановић пре скоро пет месеци. Упркос овој најави, коју је касније поновила и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, то се до данас није догодило, а судећи по фотографијама до којих је дошао Инсајдер, већи део конструкције и је даље ту.

Инвеститорка објекта на Панчићевом врху Снежана Митковић пре пар месеци сама је отпочела уклањање објекта. Уклоњен је цреп, односно размонтирана је кровна конструкција, склоњена је столарија на делу објекта и изнет намештај. Ипак, већи део објекта и даље је ту иако надлежни већ више од две године обећавају грађанима да ће нелегални објекат бити срушен.

Последње обећање дао је потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић у августу ове године када је поручио да ће “до последње цигле тај објекат бити срушен”. Тачан датум када би то могло да буде урађено није навео осим да ће се то десити до краја године.

“Неспорно је да је објекат нелегалан и биће срушен до последње цигле. Неће остати трунчица од њега. Показаће се владавина права”, рекао је Стефановић у августу.

Три месеца касније, министарка грађевинарства Зорана Михајловић, одговарајући на питања новинара, поновила је обећање министра Стефановића да ће објекат на Kопаонику бити срушен до последњег камена.

Подсетимо, бетонски објекат од 1.000 квадрата на Панчићевом врху, бесправно је изграђен у заштићеној зони, националном парку, на врху Србије крајем 2017. године. Грађевинска инспекција Министарства грађевинарства реаговала је на бесправну градњу тек након интересовања медија, али радови на изградњи бесправног објекта у коме је отворен чак и ресторан, нису стали чак ни након решења о рушењу које је Министарство грађевинарства издало 24. јануара 2018.

Kако је открио Инсајдер, после решења о рушењу у Министарство је стигао захтев за легализацију у коме се наводи да је нелегални објекат постојао 2014. што како је открио Инсајдер није тачно. Захваљујући том антидатираном документу, који је у име инвеститорке Снежане Митковић доставила општина Брус, рушење бесправног објекта је одложено.

Након тога, Министарство грађевинарства је поднело кривичну пријаву против председника Општине Брус Милутина Јеличића због сумње да је починио кривично дело трговине утицајем и две кривичне пријаве против инвеститорке Снежане Митковић, због нелегалне градње и фалсификовања службених исправа. Поступци су и даље у току.

Због истог случаја, и то због тога што је нелегалном објекту омогућио да користи воду и струју преко предузећа Скијалишта Србије Дејана Ћика, Министарство је поднело кривичну пријави и против директора овог предузећа. Пријава је, међутим, одбачена јер је тужилаштво одлучило да примени начело опортунитета и одустане од гоњења Дејана Ћика уз услов да у хуманитарне сврхе уплати 150.000 динара.

“Хоћете да узмем чекиц и да идем да рушим” – питала је премијерка Ана Брнабић новинаре Инсајдера због упорног инсистирања на одговору зашто се и поред решења о рушењу нелегални објекат на Панчићевом врху не руши. До данас није познато ко је то моћнији од државе и њених институција па објекат и даље постоји.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уместо рушења на крову Србије – правосудне заврзламе

0 (0) Копаоник – „Нема ту ништа ново. Постоји решење о рушењу и нема новог поступка, …

Против инвеститорке нелегалног објекта на Панчићевом врху подигнута оптужница

0 (0) Основно јавно тужилаштво у Брусу подигло је оптужницу против инвеститорке нелегалног објекта на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend