Насловна / Србија / Економија / Kоалиција за надзор јавних финансија: Спречити Вучићев десант на буџет
Kоалиција за надзор јавних финансија: Спречити Вучићев десант на буџет 1

Kоалиција за надзор јавних финансија: Спречити Вучићев десант на буџет

Kоалиција за надзор јавних финансија позвала је данас посланике свих парламентарних странака да гласају против владиног Предлога закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима.

„Овај популистички акт, који је део политичке кампање председника Србије Александра Вучића и његових најближих сарадника, коштаће грађане наше земље, према пројекцијама саме Владе, више од 11,5 милијарди динара, односно нешто више од 99 милиона евра по данашњем курсу Народне банке Србије“, наводи се у саопштењу Kоалиције.

Истакнуто је да „нема цивилизоване земље на свету у којој су они који не дугују обавезани да плате за оне који су дужни, нити демократске земље у којој се извршна власт уплиће у уговоре закључене између приватних субјеката“.

„Усвајање овог и оваквог предлога закона био би још један корак ка урушавању система јавних финансија и додатној контаминацији српске политичке сцене у режији актуелног председника и његових најближих сарадника“, сматра Kоалиција за надзор јавних финансија.

Оцењено је да „то што Александру Вучићу ниједна милијарда динара грађана Србије, утрошена на његову политичку пропаганду, није улудо бачена, не обавезује никога, а најмање народне посланике, да му асистирају у пустошењу српског буџета“.

„Због тога апелујемо на народне посланике да се одупру тиранији безумља, спрече Вучићев десант на српске јавне финансије и да као истински народни представници одбаце овај наопаки и штеточински предлог закона. И наравно, сачувају ових 99 милона евра, за разлику од других стотина милона које су утрошене супротно јавном интересу“, навела је у саопштењу Kоалиција.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Александар Вучић: Ближе ми је оно што о Косову говоре Американци и Французи него Руси 11

Александар Вучић: Ближе ми је оно што о Косову говоре Американци и Французи него Руси

Мени је ближе ово што говoре Американци и Французи. Сами не могу да се договоре …

Ево га паметни сад решава комуналне проблеме у Београду! (видео) 12

Ево га паметни сад решава комуналне проблеме у Београду! (видео)

Овај дефинитивно није нормалан. Сад решава и комуналне проблеме у Београду. Kako resiti komunalne probleme …

Један коментар

  1. SPRECITI OVU DEGENERISANU, NAPUDERISANU NAKAZU DA DIVLJA PO SRBIJI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *