Насловна / Србија / Кркобабић: Веће пензије можда од следеће године
Кркобабић: Веће пензије можда од следеће године 1

Кркобабић: Веће пензије можда од следеће године

БЕОГРАД – Председник Партије уједињених пензионера и министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић изјавио је данас да има наговештај да ће пензионери у новембру или јануару почети да примају повећане пензије, када буде укинут Закон о смањењу пензија.

“Имамо наговештај да ће то бити од новембра или јануара, није баш свеједно – ако стање финансија буде дозвољавало, биће новембар. Очекујем сада конкретне ствари, јер ово су начелне најаве”, рекао је Кркобабић.

Он је рекао да је неопходна реформа пензионо-инвалидског осигурања да се не би поновила криза из 2014. године.

“Повећава се број пензионера, а смањује број радно активних. Нужно је да уђемо у озбиљну реформу. Учешће у томе морају да узму најкомпетентнији”, рекао је Кркобабић.

Влада Србије јуче је саопштила да ће крајем ове године усвојити предлог да се укине Закона и тиме укине мере смањења пензије из 2014. године. Према најавама из власти пензије ће бити повећане од осам до нешто више од 13 одсто.

Курир.рс/Бета/РТС / Фото: Бета/Саша Ђорђевић

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Пензионер победио ПИО на суду, мораће да му врате све покрадене пензије! 11

Пензионер победио ПИО на суду, мораће да му врате све покрадене пензије!

Пензионер из Бачке Паланке победио је на суду ПИО фонд, а према овоме, држава мора …

УСПВЛС: Судови пресуђују враћање отетих пензија 12

УСПВЛС: Судови пресуђују враћање отетих пензија

“У овом тренутку постоји неколико пресуда основних судова у Србији којима су захтеви оштећених пензионера …

8 Коментара

 1. Krkobabic znaci kaze da Vucic laze, a takodje istice da se ne povecava broj zaposlenih iako svaki dan gledamo otvaranje fabrika „stranih investitora“! Znaci laze i televizija! Ovde se nesta ne uklapa, pa ce morati u vladi da se dogovore ko laze, a ko krade!!!

 2. Od juce do danas, poceli su sa „ako“!!!
  Juce je gospodar zivota i smrti pustio balon, a danas ga njegovi satrapi, rafalnom paljbom, po dogovoru, spustaju, dok ne pukne kao mehur od sapunice.
  Pa ako u novembru nema para, kako ce ih tek biti u januaru?!
  A kako se to zaposlenost smanjuje, kad stalno otvarate nekakve fabrike, investicije, investitori…(subvencije niko i ne pominje). Ili, to zavisi od statistickog posmatranja, po potrebi se i procenti zaposlenosti menjaju. Daj dogovorite se ko sta prica, da bar izgleda pristojno za gutanje!

 3. Догодине можда ти јебем матер олошку !

 4. Lepo kaže čovek da u reformu moramo da udjemo s kompetentnim ljudima u Vladi. Pošto takvih nema od toga kao i od povećanja penzija nema ništa. Džabe se onaj bizgov ubi pričajući o suficitu u budžetu. Imaju suficit kad isključe obaveze iz budžeta. Kad saberu obaveze, kuku i lele. Nema ni za pola.

 5. Evo penzioneri ko nas tj. Vas zastupa(ja nikada nisam glasao za njega niti koaliciju u kojoj je), ali nije bitno, nego oni pricaju razlicite price Krkobabic kaze povecava se broj penzionera, a smanjuje broj zaposlenih, dok dospodine predsednik kaze da je u ovoj drzavi zaposlio sve i pocinje da uvozi radnu snagu. molim da mi se objasni ko laze?

 6. Укините га

  Они колико лажу и сами пичну да верују у те лажурије, па долазе у сукоб сами са собом.
  Иначе, ко је овога шта питао и ко га уопште шта пита?
  И кога он заступа?
  Нафатирало се то, запослило сву ближу и даљу му фамилију, па се избезобразило и не скида се са портала и новина и прогласио себе таквим да ми не можемо без њега.
  Молим портал да ако баш хоће да пише нешто о њему да уместо његове слике стави слику магарца, која је једна племенита животиња, која црнчи читавог живота, за разлику од овог, који живи на рачун других, који црнче к’о магарци.
  А најбоље би било да га уопште не помиње, јер нам се тај тако цинично кези и безобразно и педерасто зајебава у здрав мозак, поред свих ових наших мука да изађемо са овим лудацима и педерима на крај.
  Хвала на разумевању.

 7. Боље је да овај климоглавац и полтрон остави пензионере и пензије на миру. Он је понављао, као папагај, изјаве ΛВ исада ради то. Он није способан ни да чува овце у околини Панчева. Који је он фактор има комби странку, а шлихтањем обезбедио само своју фамилију и боље му је да ћути! С друге стране председник и премијер(ка) од толико вољених пензионера, због којих за мало да избије куршлус између њих и ММФ, направише Буриданов магарац. Шетају им се жеље од председника до премијерке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *