ЛЕКАРИ У СТРАХУ! Бахата директорка Дома здравља Земун заводи напредњачку диктатуру

0
(0)

На емаил адресу Земунских новина већ неколико пута пристижу апели запослених земунског Дома здравља да се објави „урби ет орби“ мука коју имају са политички наметнутим руководством ове установе.

Писмо ћемо објавити у потпуности, са основном редакцијском опремом.

– Поштовани, дуго Вам се нисмо јављали, јер смо очекивали да ће се нешто променити у нашој установи. Међутим, не да се ништа није променило, него је ситуација катастрофална.

Од почетка њене власти директорка Ксенија Узуновић, је у старту позапошљавала своје људе, страначки кадар и то углавном немедицинско особље. Чим су почели да раде добили су незаконите стимулације и постављени на непостојећа радна места. Међу првима је примљен у стални радни однос син новопостављене главне сестре дома здравља, не водећи рачуна о сукобу интереса.

Са места шефа техничке службе смењен је ижењер  а постављен напредњачки кадар са факултетом општенародне одбране и друштвене самозаштите Душан Унгуровић, са платом већом од лекара специјалисте. Поставила је главне сестре одељења без адекватне стручне спреме. Једини критеријум је послушност. Од самог доласка на место директора, др Ксенија Узуновић је заузела став бахатог опхођења према свим запосленима.

Свакодневно иживљавање, психичко малтретирање, понижавање и исмевање колега су редовна појава. Тон који користи у комуникацији са запосленима установе у коју  је доведена, неприкладан је и са циљем да се запослени застраше.

Од њеног доласка Дом здравља се распао као институција. Награђују се нерадници-напредњачки кадрови, а вредни и паметни се ућуткују и прети им се отказом. Заменик као и помоћник директорке,  координатор Снежана Јаканоски обавља неколико функција за велику стимулацију.

Остају прековремено да би накупили број прековремених, непотребних сати које наплаћују на крају месеца, почевши од директорке па редом сви њени најближи сарданици. Недостатак основних средстава за рад, од игала, фластера, шприцева и осталог медицинског и немедицинског материјала је свакодневни. Од њеног доласка не улаже се ништа у обнављање дома здравља, тако да је све у драстично дотрајалом стању.

За наводне јавне набавке, задужен је такође напредњачки кадар Ангелина Орбовић, која је саветник у другој установи док ми плаћамо човека са стране који је ангажован за велики хонорар. Не зна се где одлази новац који добијамо од фонда, од медицине рада, а за све што се тражи једини одговор  је “нема пара” уз повишен тон и ругање и исмевање колеге који јој се обратио. Чак и за апарате који су неопходни за рад не набављују се резервни делови или се купују лоши и неодговарајући.

Главне сестре не предузимају ништа да унапреде рад својих служби, јер се неактивност и незаинтересованост преноси са главне сестре Дома на све њих.

Не постоји никаква комуникација између запослених и руководства дома здравља изузев притисака и застрашивања других према првима. Навала простаклука  и примитивизма  је довела до тога да су се фини људи и стручњаци повукли и заћутали.

Последице руковођења Ксеније Узуновић осећају не само запослени већ и пацијенти, који се непрестано жале, јер недостатак кадра доводи до тога да нема ко да ради, да нема чиме да се ради што изазива свкодневни хаос.

Ово је само део мука и проблема , објавите и помозите,  Поздрав.

Запослени Дома здравља Земун.

Земунске новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Молитвени скуп Србима Козаре и Поткозарја убијеним у логору НДХ-Земун (видео)

0 (0) На гробљу у Земуну, код споменика над масовном гробницом, одржан је молитвени скуп …

Прави Јосип Броз Тито је сахрањен у Земуну 1941!

5 (1) Рођен у Хрватској , у близини Kумровца. Гроб 107. Прави Тито сахрањен 1941.године …

7 Коментара

 1. DOSLJACKA SPERMUSA…ATEISTICKA.

 2. POPUSITE SUMADINCU.PRODANA DOSLJACKA PSECA GOVNA.

 3. Gospodo, vi još ne znate šta vas čeka. Dobro bi bilo da pitate kako prolaze kadrovi u RTB Bor, gde je čelnik najveća uzdanica SNS Timočke krajine. Tamo retko ko, a da nije poltron, klimoglavac, došaptač čelniku, zadržao duže radno mesto od dva meseca. Mnogi su dobijali otkaze Ugovora o radu, pa ih sud vraćao. Zbog toga je bila optužena sudinica, ni kriva ni dužna. Nekima samo što ih je sud vratio na posao, odmah su dobili novi, tako da to ide i po četiri puta. Neki takvo ponašanje čelnika nisu izdržali, preselili se u „raj“. Takvo ponašanje čelnika dovelo je RTB Bor do ambisa i bez besomučne pomoći, a na štetu građana, ga održava, zbog svoga pulena, u nekakvom životu bez života.

 4. Кад смо већ код Бора треба поменути Борско здравство и стање у болници тога града.
  Не дао Вам Бог да допаднете шака начелници интерног одељења.
  Велика је срећа што није на вишој позицији, већ свој терор може да спроводи само на интерном.
  Није „напредњачко“ здравство такво само у Земуну.
  Тако је у целој Србији.
  Не разумем само народ који све ово не види.

 5. Ne verujem! Pa ON je dobio preko 2 miliona glasova! Čijih? Ostanite i dalje anonimni…

 6. Бирали сте такве знајући какви су, па их сада и трпите.Или поизбацајте их кроз врата и прозоре.

 7. Koja faca i muž da se uplaši ako ga ima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend