„МАРШ, ЂУБРЕ ЈЕДНО“: Директор „Наменске“ вређао породицу настрадалог радника

4.6
(5)

У Основном суду у Ивањици данас је настављено суђење дугогодишњем директору фабрике Милан Благојевић Наменска, Радошу Миловановићу и осталима због погибије радника Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића 2017. године.

Kако је за Директно.рс навео Владимир Тодорић, адвокат породице Миливојевић, данас је другооптужени Владимир Лончаревић изнео одбрану, а следеће рочиште заказано је за 7. фебруар.

– Лончеревић је признао да су користили картонске буриће који су прописом забрањени за употребу. Он је такође изјавио да су радницима рекли да „пажљиво рукују с њима“. Kако пажљиво један човек може руковати са нечим чија тежина иде до 70 килограма, поготово ако више пута на дан диже та бурад? – пита се Тодорић додајући да руководиоци сваљују кривицу на погинуле као што су раније радили за 21 човека који је изгубио живот у тој фабрици.

Породица настрадалог Миломира срела се данас са директором Миловановићем. Он их је том приликом вређао, а оцу погинулог младића, Миловану Миливојевићиу рекао: „Марш, ђубре једно“, што се може чути у видео снимку испод.

Мирјана Миливојевић, сестра настрадалог Миломира, за Директно.рс рекла је да је јасно да директора Радоша Миловановића боли сваки њихов поглед.

– Пре суђења је директор опсовао и увредио најгором и најпримитивнијом псовком мене и моју мајку. Сметало му је наше гледање. После суђења је увредио мог оца и рекао му: „Ђубре једно смрдљиво“. То је оно што се данас догодило на суђењу за погибију нашег Мише. Ако је породица мог мртвог брата нешто скривила поново се извињавам – рекла је Мирјана.

Данас испред суда у Ивањици није било „спонтаног“ окупљања радника ради подршке Миловановићу, који су на првом рочишту 3. октобра вређали чланове породице Миливојевић. Подршка директору су били Драгић Шуљагић, председник синдиката у погону Ракетна горива, као и још неколико представника синдиката и пословодства. На следећим рочиштима очекује се да одбрану изнесе и трећеоптужени руководилац заштите на раду Томо Стојић. На питања пред судом неће одговарати првооптужени директор фабрике Радош Миловановић, јер је искористио то законско право.

Након изношења одбране оптужених, на неким од наредних суђења, своје мишљење изнеће и сведок Марко Митровић, такође радник фабрике Милан Благојевић Наменска коме прошле године није продужен уговор о раду на одређено време, а који је променио исказ током саслушања у тужилаштву.

Након сведока, очекује се да буде саслушана и породица погинулог радника Миломира Миливојевића.

Милица Божиновић, Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како су приватни трговци оружјем потиснули државни Југоимпорт СДПР?

4.5 (4) У сенци афера везаних за куповину оружја и војне опреме по ценама којима …

Нови докази о сумњивој трговини оружјем, драматичан пад извоза Југоимпорта

5 (5) У 2016. години, када је почео активно да тргује оружјем, предузеће ГИМ, чији …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend