понедељак , 30 новембра 2020

МУП и влада Србије и даље крију кога је Жандармерија чувала на нарко броду Јовањица

4.8
(5)

Прошло је 24 сата од када је портал Нова.рс МУП-у Србије упутио питања о томе ко је и којим поводом присуствовао прослави на броду који је – под „стражом“ Жандармерије – јуче у раним поподневним сатима крстарио Дунавом. Одговоре до сада нисмо добили.

То да у Србији има велики број штићених лица – није новост; то да она воле да искористе своје привилегије и заобиђу правила доброг укуса или она према којима живи већина грађана Србије – такође није новост. Ипак, потребна је солидна доза бахатости да се недељом поподне, наочиглед породица које су изашле да прошетају Дорћолским кејом, “усидрите”, направите журку и посадите вод жандармерије са дугим цевима да вас чувају.

Призор подсећа пре на, како је то окарактерисала Мариника Тепић, потпредседница ССП, прославу “касте” коју чувају “преторијанци”.

Потпредседница Странке слободе и правде поставила је на Твитеру фотографије на којима се види да се “журка” одржава на броду Предрага Kолувије, нарко дилера из афере Јовањица, а који се сад налази у власништву БИА (након што га је Kолувија поклонио Служби). И та околност у најмању је руку неумесна.

До објављивања овог текста, упркос обећању, није нам дат коментар из кабинета премијерке Брнабић, који смо упитали да ли је партнерка Ане Брнабић била на броду (о чему говори Мариника Тепић).

МУП, такође, до објављивања овог текста није у потпуности одговорио на питања која смо им послали. На питање да ли је брод који је обезбеђивала Жандамерија и на коме је организована журка пловило које је својевремено осумјичени Предраг Kолувија првооптужени за аферу Јовањица поклонио БИА одговорено је да МУП поменути брод не користи, да није у њиховом власништву, и да не знају услове коришћења истог.

На питање кога су Жандарми обезбеђивали, међутим, није одговорено.

Иначе, ево шта кажу прописи, шта су задужења жандармерије:

“Обавља обезбеђење објеката и личности (седишта страних дипломатско-конзуларних представништава у земљи као и дипломатско-конзуларних представништава у иностранству, обезбеђење објеката од виталног безбедносног интереса за Републику Србију, посебна обезбеђења штићених личности)”, наводи се у правилнику МУП.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Прве дозе вакцине против короне у Србију стижу пре Нове године и биће бесплатне за све грађане, платиће само они који је одбију!

3.9 (11) Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) Сања Радојевић Шкодрић изјавила је данас …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend