fbpx

Не отимајте се око примања Курца већ га примите достојанствено! (видео)

0
(0)

Шеф одборничке групе социјалиста у Сврљигу Радован Митић је говор у локалној скупштини почео информацијом да је пре пре почетка седнице добио информацију да ће општину Сврљиг посетити аустријски министар Себастијан Курц
радован-Митиц

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=28t_eZmywXo“]

Шеф одборничке групе социјалиста у Сврљигу Радован Митић изазвао је салве смеха на јучерашњој редовној 31. седници Скупштине општине Сврљиг, када је говорећи о посети аустријског министра спољних послова овој општини апеловао на функционере да се “не отимају око примања Курца већ да га приме на достојанствен начин и да га приме етно”.

Митић је све време говора био озбиљан, док се у позадини могу чути одборници који се смеју. Митић је говор почео информацијом да је пре пре почетка седнице добио информацију да ће општину Сврљиг да посети аустријски министар Себастијан Курц, а онда је уследио урнебесни говор.

-Ако заиста дође до посете млађанога Курца ја бих замолио да онај ко га прими, а то ће га примити председница општине и нардони посланик, да се не отимају око примања Курца, већ да га приме на достојанствен начин и нека га приме етно. Нека буде у народној ношњи. Мислим да ће Курц то добро да запамти и можда ћемо преко Курца да добијемо и донацију. Себастијан је доста тога допринео, допринео је и пећини Рајковој у Мајданпеку.

Да ли су они са Курцем имали неке друге договоре, ја не знам, али треба искористити све што је могуће, са добрим белмужом биће још и боље, рекао је Митић за скупштинском говорницом, док су се неки од одборника све време гласно смејали.

Већину од 14 одборника у локалном парламенту у Сврљигу има Уједињена сељачка странка, која врши власт у коалицији са СНС и УРС који имају по три одборника, док је СПС у опозицији са СПС, НС и ЈС.

Митић каже да је његов говор био озбиљан и да је имао за циљ да укаже на ситуацију у буџету са донацијама.

-Нисам говорио вулгарно, нити се изражавам пежоративно као шеф одборничке групе СПС у парламенту општине Сврљиг и члан Главног одбора СПС. Био сам озбиљан а то што се аустријски мнинистар зове тако не зависи од мене, нисам му био кум, каже Митић који је и некадашњи председник Скупштине општине Сврљиг.

Он каже да је непосредно пре почетка сенице добио обавештење да би општину требало да посети млађани Курц, па је желео само да предложи челницима општине „да га срдачно приме“.

-У буџету општине за 2016.годину предвиђене су донације у износу од 50 милиона динара, али мислим да је то нереално. У том контексту је свака посета страних државника па и Себастијана Курца добродошла. Претпостављам да би председнца општине желела да прими млађанога Курца у канцеларији а да би народни посланик желео да га прими пред грађанима у народној ношњи, у коју воли да се облачи, а све то како би се допринело развоју општине, објаснио је Митић.

„Нека га прими Митић“

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић каже да није присуствовала поменутој седници општине и да није чула Митићев говор али да није тачно да је најављен долазак асутријског министра у Сврљиг.

– Никакву најаву доласка нисмо добили. Ако се Курц најавио Митићу, нека га он прими – казала је Трифуновићева.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вама Титовим гардистима и не треба већи пријатељ од Курца! Што већи, то бољи…

0 (0) ШИПТАРСКИ косовски министар спољних послова Беџет Пацоли тврди да је аустријски канцелар Себастијан …

Друже Курче, ми ти се кунемо, да са ЕУ пута не скрећемо!

0 (0) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас, у Софији, са аустријским канцеларом Себастијаном …

Један коментар

  1. Милан Топлица

    Премије владе Србије се највише радује Западном , Еу Курцу , само му погледајте уста како облизује усне када види Курца !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *