НЕМА КРАЈА БАХАЋЕЊУ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ Романтични викенд у италијанском дворцу платила 135.000 динара и то народним новцем!

0
(0)

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка саобраћа, грађевине и инфраструктуре, највише воли да службену картицу провлачи у Италији, која важи за модну престоницу света.

Тако је у току ове године у једној продавници која у понуди има познате светске брендове – „Кавали“, „Фенди“, „Пинко“ и многе друге, само у току једног дана потрошила 86.330 динара, илити скоро две српске просечне плате.

Сертић и Селаковић: Све по пропису

„Ало!“ је јуче контактирао и са осталим министрима како би проверили да ли користе Владину картицу и у које сврхе. Од министра привреде Жељка Сертића добили смо врло кратак и недвосмислен одговор: – Не користим Владину картицу уопште. Ништа опширнији није био ни министар правде Никола Селаковић, који је одговорио да картицу користи по прописима. – Платну картицу користим искључиво у складу са прописима који регулишу њену употребу.

Осим што пазари у Италији, Зорана Михајловић воли тамо да скокне и одмори се од бројних министарских обавеза, наравно, за све трошкове користи Владину кредитну картицу. Тако је министарка саобраћаја, грађевине и инфраструктуре током априла ове године боравила у Италији, и то у чувеном хотелу „Цастелло ди Веллона“, што је грађане Србије коштало „скромних“ 135.757 динара.
Хотел, смештен на брду, у ствари је обновљени дворац из 10. века, који својим гостима нуди простране собе опремљене стилским намештајем, сауне, отворене и затворене базене, турско купатило, регионалну кухињу. Директно из собе, Михајловићева је имала поглед на простране винограде у Тоскани. Наравно, ужитак је потпунији када је ту Владина картица, којом се то бахаћење плаћа. Иначе, овај ексклузивни хотел рекламира се и под слоганом „Искусите како живе славни“, у шта је Зорана Михајловић могла да се увери, а осталим грађанима Србије је то само пусти сан.

Министарка Владином картицом финансирала и туристичко путовање у Тоскану

Зорана Михајловић је службеном кредитном картицом плаћала и смештај у хотелу који се налази у Београду. Тако је забележена уплата хотелу који се налази у најстрожем центру града, и то у износу од 42.990 динара.

Како је „Ало!“ јуче писао, потпредседница Владе је на службеној кредитној картици направила трошак од вртоглавих 1.515.451 динар. Од те суме оправдала је или рефундирала 619.000 динара, а за собом је оставила дуг од 895.951 динар или скоро 20 просечних српских плата.

Зорана: У претплати сам!

Непосредно пред закључење овог издања „Ало!“ преко кабинета Зоране Михајловић стигла нам је изјава из Генералног секретаријата Владе Србије у којој стоји да је Михајловићева дана 4.9.2015. године на Владиној „виза“ картици у претплати 154.048.78 динара. Редакција „Ало!“ не сумња да је министарка измирила дуговања на картици после нашег јучерашњег текста, међутим, то и даље не негира чињеницу да је у протеклих пет месеци трошила државне паре по светским метрополама на луксузну гардеробу, шминку, наочаре, путовања, ручкове, вечере…

Одговори Зоране Михајловић

Потпредседници Владе Зорани Михајловић јуче смо поставили следећа питања: 1. Због чега је у личне сврхе користила Владину кредитну картицу? 2. Намерава ли да оправда или уплати дуг од 895.951 динар који је направила? 3. У којем временском периоду планира то да уради? 4. Да ли мисли да је у реду према грађанима Србије да у времену штедње и смањивања плата и пензија, Владином кредитном картицом плаћа личне трошкове?

Одговор Михајловићеве преносимо интегрално: Истина је да никакав дуг на картици не постоји, што можете да проверите код ваших извора из Владе Србије. Истина је да картицу користим за плаћање у иностранству, јер ван Србије не носим готовину. Истина је и да су сви трошкови које направим измирени од мојих примања као ванредног професора, а не из буџета Републике Србије. Истина је да не примам плату из буџета Србије, ни пре као министарка енергетике, ни данас као министарка саобраћаја или као потпредседница Владе. Истина је да не узимам дневнице, као и да приходе које имам по функцији дајем у хуманитарне сврхе. Истина је да је мој једини приход плата коју примам на мом факултету као ванредни професор. Поштована господо, да сте током јучерашњег дана били професионални и позвали другу страну, добили бисте комплетну информацију о стању на платној картици. Јасно ми је да је овај текст доказ да је кампања почела и да је кренула трка на политичкој сцени Србије. Не живим у државним вилама, немам камене куће на мору, не купујем и не носим скупоцене сатове – имам резултате иза себе које нико не може да оспори и знам да због тога многима нисам по вољи. Али ма колико желела, не могу да им помогнем. Знам и да ову истину знају и они који су вам дали ову тендециозну инфомацију.

Аутор: Екипа Ало.рс

Фото: Душан Миленковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

2 Коментара

  1. Наш општи народни одговор се огледа само у једном Решењу а то је да се почнемо брзином светлости удруживати и самоорганизовати па ће ова Михајловићева и сви други узрочници нашег тоталног осиромашења да буду изоловани и санкционисани за ненаменску потрошњу. Да, Решење постоји, ако неко зна реални и функционалније Решење од овог нек искорачи па да кренемо у општу народну акцију обуздавања и санкционисања свега онога што нас је довело у ово тотално осиромашење. Из ништа ника није било нешто. Потребна је општа народна енергија за промену. Излаз постоји. Излаз увек постоји. позз

  2. Ministarka svoje troskove i zivotni stil izmiruje provizijama od onih 100 000 evra po dozvili za izgradnju mini hidroelektrana koje je svojevremeno valjala…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *