Новаковић: Вучевићевом пријатељу Босанцу уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила
фото: ЕПС

Новаковић: Вучевићевом пријатељу Босанцу уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила

5
(6)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је осуђени криминалац Марко Босанац, звани Боске, потписао са директором Електропривреде Србије Милорадом Грчићем уговор у вредности од 11,7 милијарди динара, односно 100 милиона евра, за очитавање бројила по цени више од три пута већој од дотадашње.

„Уговор је склопљен са фирмом ’Монтоп ХРС’ из Новог Сада иза које стоје Босанац и његови партнери. То значи да свако очитавање једног бројила, а има их укупно 3,7 милиона у Србији, кошта 132 динара месечно, а 2017. године коштало је 39,9 динара. Реч је о чистом криминалу“, рекао је Новаковић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Новаковић је рекао да је Босанац „балавац осуђен за насилничко понашање“ који склапа уговор од 100 милиона евра и „поткрада ЕПС, а ЕПС грађане који плаћају увећане рачуне“.

„Више него троструко увећање цене мора негде да се сломи и сломило се преко леђа грађана. Они се жале на увећане рачуне који нису у сразмери са потрошеном струјом, а не очитавају се сва бројила“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је председник Надзорног одбора ЕПС-а Бранко Ковачевић 2017. године јавно тврдио да се не очитавају бројила и комисија је констатовала да одређен број бројила није уопште очитан.

„Огромним увећањем цене за очитавање бројила зарађује осуђивани криминалац Марко Босанац Боске, лични пријатељ градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, док са друге стране губи ЕПС, а највише губе грађани који плаћају велике рачуне“, навео је Новаковић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Галеника: Распродаја под заветом ћутања (документарни филм)

Галеника: Распродаја под заветом ћутања (документарни филм)

5 (5) Галеника, прва и некада највећа фабрика за производњу лекова, основана је 1945. Продата …

Вучић узима још 7,6 милијарди евра кредита – задужиће и децу данашњих генерација

Вучић узима још 7,6 милијарди евра кредита – задужиће и децу данашњих генерација

4.3 (6) Како би „закрпила“ буџетски дефицит од 3,6 и вратила пристижућих четири милијарде евра …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend