Новаковић: Вучевићевом пријатељу Босанцу уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила
фото: ЕПС

Новаковић: Вучевићевом пријатељу Босанцу уговор од 100 милиона евра за очитавање бројила

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је осуђени криминалац Марко Босанац, звани Боске, потписао са директором Електропривреде Србије Милорадом Грчићем уговор у вредности од 11,7 милијарди динара, односно 100 милиона евра, за очитавање бројила по цени више од три пута већој од дотадашње.

„Уговор је склопљен са фирмом ’Монтоп ХРС’ из Новог Сада иза које стоје Босанац и његови партнери. То значи да свако очитавање једног бројила, а има их укупно 3,7 милиона у Србији, кошта 132 динара месечно, а 2017. године коштало је 39,9 динара. Реч је о чистом криминалу“, рекао је Новаковић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Новаковић је рекао да је Босанац „балавац осуђен за насилничко понашање“ који склапа уговор од 100 милиона евра и „поткрада ЕПС, а ЕПС грађане који плаћају увећане рачуне“.

„Више него троструко увећање цене мора негде да се сломи и сломило се преко леђа грађана. Они се жале на увећане рачуне који нису у сразмери са потрошеном струјом, а не очитавају се сва бројила“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је председник Надзорног одбора ЕПС-а Бранко Ковачевић 2017. године јавно тврдио да се не очитавају бројила и комисија је констатовала да одређен број бројила није уопште очитан.

„Огромним увећањем цене за очитавање бројила зарађује осуђивани криминалац Марко Босанац Боске, лични пријатељ градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, док са друге стране губи ЕПС, а највише губе грађани који плаћају велике рачуне“, навео је Новаковић.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Лазаревац: Како директор ЕПС-а Милорад Грчић народним новцем откупљује ПИЧКЕТИН

Лазаревац: Како директор ЕПС-а Милорад Грчић народним новцем откупљује ПИЧКЕТИН

Пре коју недељу у јавност је доспела информација да су ЕПС, Железнице Србије и Путеви …

Од Ер Србије ни дугмићи

Од Ер Србије ни дугмићи

Kао и сви други послови са Арапима, и приватизација Јат ервејза представљена је као невиђено …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *