Оде и Комерцијална банка „на добош“!

0
(0)

„Сосиете женерал банка“ заинтересована је за куповину Комерцијалне банке, последње велике банке која је у већинском државном власништву, пише „Блиц“.

Извор тог листа наводи да је та банка дуго присутна у Србији, да у више од 100 експозитура запошљава 1.300 људи, да се показала као веома озбиљна и фер банка, да је њен следећи потез ширење, а да је Комерцијална банка њиховим топ менаџерима и те како у фокусу.

– Њихов став је да једној оваквој озбиљној банци треба много шира мрежа клијената, а Комерцијална банка има чак 90.000 правних клијената, плус десетине хиљада физичких лица – наводи исти извор.

За лист у „Сосиете женерал банци“ кажу да јесу заинтересовани за нова преузимања, не негирају могућност ширења у Србији куповином других банака, али немају информацију о томе да је њихова групација заинтересована за преузимање Комерцијалне банке.

Председник УО Комерцијалне банке Владимир Круљ за лист наводи да сви акционари те банке желе да се крене у њену приватизацију, да је за сада изабран приватизациони саветник и да се тренутно бира оптимални модел приватизације.

Вестионлине, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АФЕРА КОМЕРЦИЈАЛНА ТРЕСЕ СРБИЈУ: Динкићев директор банке узео мито од 700.000 евра?

0 (0) Клупко се одмотава: БИА после упада у Комерцијалну банку чешља и пословање бившег …

“Галеника” продата компанији из Луксембурга

0 (0) Уговор о продаји 94 одсто капитала „Галенике“ луксембуршкој фирми „Елијус“, која је повезана …

2 Коментара

  1. NE – HVALA !
    Banka – nikad više, samo Solarno plaćanje !
    Dok sam bio zapošljen, otvorio sam račun u banci, koja je dvaput menjala ime i kad je na kraju progutala „Сосиете женерал банка“
    toliko sam bio ‘zadovoljan’ da sam vrlo brzo zatvorio račun kod njih, i zato – NIKAD VIŠE !

  2. A Šta je sporno da Komercijalna banka i dalje ostane domaća. I onako dobro posluje ili je to dobijen zadatak od EU da ništa ne sme biti vlastito.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *