понедељак , 21 септембра 2020

Паорима издато земљиште које је користио ПКБ

0
(0)

У Зрењанину је данас завршен други круг јавног надметања за закуп 6.708 хектара пољопривредног државног земљишта, у које спада и 1.000 хектара у Ченти које је до сада користила Пољопривредна корпорација Београд (ПКБ).

– Земљиште у околини Ченте издато је у закуп заинтересованим паорима из тог села и других места, док ПКБ корпорацији није ни уплатила депозит, нити се званично појавила на лицитацији – рекао је начелник Одељења за рурални развој Градске управе у Зрењанину Стојан Краљ, прецизирајући да је реч о 26 парцела.

Поводом лицитације државног земљишта на подручју Града Зрењанина, издато је раније данас саопштење из ПКБ корпорације у коме се оспорава законитост и легалност поступка.

ПКБ корпорација је најавила да ће користити сва правна средства у циљу заштите својих интереса и земљишта у околини Ченте, које користи и обрађује четири деценије.

Иначе, од укупно 15.129 хектара оглашених у првом кругу јавне лицитације крајем 2012. године, у закуп је издато 8.532 хектара, уз просечно остварену цену од 15 129 динара, по хектару.

За други круг лицитације, оџане јуче и данас у Пољопривредној станици, преостале су, углавном, оранице лошијег квалитета и пашњаци на подручју 22 средњобантска села, као и 65 хектара који припадају катастарској општини Зрењанин.

– Лицитација је завршена на законит начин, и земљиште је издато у закуп уз двоструко веће цене од почетних – рекао је Краљ.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионери и бивши радници ПKБ блокирају центар Београда од 13 сати

5 (2) Удужење пензионера и бивших радника Пољопривредног комбината „Београд“ (ПKБ) протестоваће данас у центру …

Пензионерка ПKБ-а штрајкује глађу испред кабинета Вучића

5 (1) Пензионерка Пољопривредног комбината Београд (ПKБ) Рајка Мељник започела је штрајк глађу испред кабинета …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *