ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ – Народу масовно стижу рачуни са повећаним порезом на имовину

0
(0)

Становници Новог Београда којима је протеклих дана стигло да плате порез на имовину за 2017. годину били су изненађени рачунима јер су они били увећани за око 2 одсто у односу на прошлу годину. Ипак, ова околност не би требала да их изненађује јер су београдски челници ово најавили.

Зависно од квадратуре некретнине и локације, цена коју порески дужници треба да намире до маја 2018. године разликује се за неколико стотина динара.

– Прошле недеље сам добио да платим порез на стан од 57 квадрата. Сад треба да уплатим 7.900 динара, док сам прошле године плаћао 7.700 динара. Видећу да то као и претходних година платим на рате јер износ није мали, а поготово сад – каже Новобеограђанин С. Вистаћ (65).

Скупштина града Београда је још на седници 30. новембра 2016. године донела Одлуку о допуни Одлуке о висини стопе пореза на имовину којом је прописано да порез на имовину за 2017. годину може бити увећан за 2 одсто у односу на обавезу из 2016. године.

Одлука код утврђивања годишњег пореза на имовину физичких лица за 2017. годину, примењује се на свим градским општинама.

– Наведено значи да ће задужења по пореским решењима за 2017. годину, за све градске општине, у односу на утврђену обавезу за 2016. годину, појединим пореским обвезницима бити увећана до 2 одсто, док ће поједини обвезници имати и смањење обавезе у односу на прошлу годину (због ниже просечне цене одређене врсте непокретности у одређеној зони), а све у складу са конкретном пореско-правном ситуацијом – кажу за у Секретаријату за јавне приходе.

Онима који не плате на време, затезна камата биће 14 одсто годишње, а могли би бити и кажњени са 5.000 динара за сваки квартал за који није плаћена рата пореза.

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДУГУЈУ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА ПОРЕЗА! Највећи порески дужници људи и фирме блиске напредном лоповском режиму

4.6 (14) Највећи дужници су велике банке које су у стечају већ више од деценије …

Ново поскупљење горива одложено за 1. јун

4 (1) Влада Србије одлучила је пре два дана да повећање акциза на гориво одложи …

Један коментар

  1. Србски народ у својој историји није имао
    веће душмане од ових што су сад на власти !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend