fbpx

Пресељење „сиромашних“: ДС из центра на Нови Београд

0
(0)

Рачуни у блокади, центар града скуп, партија више није на власти па не може да се крадуцка, пардон – зарађује, потомци фамилије Божић траже отету (конфисковану) кућу назад и епилог је јасан – Демократска странка требало би ускоро да се пресели из свог седишта у Крунској у просторије на Новом Београду, где би уједно биле смештени и други страначки органи и службе, које се тренутно налазе на неколико различитих локација у престоници, пише Данас.

Да се разумемо, и Нови Београд је, говорећи о некретнинама, све скупљи, сли строги центар града је – строги центар града… Портпаролка ДС Александра Јерков, потврђујући сазнања Данаса, каже да ће план за пресељење странке бити активиран када се реши  проблем са блокадом банковних рачуна.

„Засад је све у вези с пресељењем паузирано, јер не можемо да то реализујемо док су на рачуни у блокади. Централни органи и службе ДС тренутно се налазе на неколико локација у Београду, што повећава трошкове функционисања странке. Пресељење свих на једно место уједно би допринело и њиховој бољој координацији“, објашњава Јерков.

Осим седишта странке у Крунској улици, Демократска омладина, Центар ресорних одбора и Информативна служба ДС налазе се на различитим локацијама у граду.

Када је реч о згради у Крунској улици, у којој се налази седиште ДС, наследници Добривоја Божића су скоро пре годину дана поднели захтев за реституцију. Потомци Божића, који је био инжењер и проналазач железничких кочница, поднели су захтев за повраћај виле у Крунској 69 у Београду, која се води као државна својина Републике Србије. Ова вила одузета је на основу Одлуке о конфискацији имовине Другог среског суда за Београд 29. маја 1948. године.

Како је Данасу речено у Агенцији за реституцију, захтев за реституцију ове зграде још није решен, јер се „чека одлука суда о рехабилитацији бившег власника“.

Уплата ових дана

Иако је Александра Јерков у петак, 29. марта, на конференцији за медије најавила да би банковни рачуни ДС требало да буде одблокирани током викенда, то се није десило. Како је Јерков јуче рекла нашем листу, новац је сакупљен и ових дана би требало да буде достављен Развојној банци Војводине. Као што је и раније најавила, трећина новца ће бити исплаћена од донација функционера ДС, док ће преостале две трећине бити покривене кредитима које ће поједини чланови странке гарантовати личним некретнинама.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Републиканци славе хаос на изборима демократа у Ајови

5 (1) ВАШИНГТОН – Републиканци у САД жестоко критикују демократе због кашњења резултата на првим …

Сорошева агентурна мрежа у Демократској странци на све начине покушава да сруши бојкот избора

5 (1) емократска омладина саопштила је да ће се искључити из свих активности Савеза за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *