Произвођачи уља, брашна и шећера апелују да се не стварају залихе, робе има

0
(0)

Произвођачи уља, брашна, шећера, воде, пелена и других роба у Србији рекли су да нема проблема у производњи и снабдевању иако су куповине у последња три дана повећане и до 100 одсто, али само у Београду, и да потрошачи не треба да стварају залихе те робе.

Председник Управе компаније „Дијамант“ Владимир Миловић рекао је новинарима после састанка произвођача основних животних намирница у Привредној комори Србије (ПKС) са председником ПKС Марком Чадежом да је потражња у последња три дана за уљем у Београду била повећана 50 одсто, а у четвртак чак 100 одсто.

„Мислимо да нема места паници и стварању залиха у становима јер робе има довољно и сировина до следеће жетве. Роба се испоручује и суботом и недељом, радимо у три смене“, рекао је Миловић и додао је да сировина има довољно и код других произвођача уља.

Генерални директор компаније за производњу воде „Kњаз Милош“ Милош Стојисављевић рекао је да је продаја те воде повећана, али не толико као уља.

„Спремни смо да испоручимо и повећане количине, али купци не треба да купују веће количине јер нема потребе“, рекао је Стојисављевић.

Kомпанија „Kњаз Милош“ је већ 15. фебруара, према његовим речима, предузела одређене мере и предвидела заштиту запослених.

Према речима Марка Чадежа, сви произвођачи основних намирница су и на данашњем састанку потврдиили да робе и сировина има довољно и да нема потребе да се праве „кућна складишта“.

„Најважније је да сировина има довољно. Овим састанком смо хтели да скренемо пажњу произвођачима да обрате пажњу на раднике и да их упозоре да остану код куће ако се не осећају добро и видим да то добро функционише“, рекао је Чадеж.

Додао је да у производњи не постоји проблем како са сировинама тако и у снабдевању амбалажом, а да је Град Београд суспендовао уредбу којом је било онемогућено снабдевање дању.

Инспекцији је, како је рекао, дат налог да појача контролу и осим проблема са ценама маски у једној апотеци нема других случајева злоупотреба да се због велике потражње цене вештачи подижу.

Истакао је да је ПKС отворила инфо линију и да привредници могу да затражд помоћ за решавање проблема, а да су се до сада јављали углавном са захтевом за помоћ због застоја камиона на италијанској граници или тражили савете како да поступе ако настане неки проблем.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шећера једва за домаће потребе, можда ће морати и да се увози

0 (0) Пољопривредни произвођачи у Србији су ове године шећерном репом засејали око 30.000 хектара, …

Брашно од летос поскупело 20 одсто

0 (0) Раст цене пшенице у региону довео је и до повећања цена брашна у …

Један коментар

  1. Što kaže onaj doktor, pojačajte ishranu povrćem. Ne samo sad nego inače. I šta narod trči da kupuje. Brašno, ulje i šećer. 3 najgore stvari za vaš organizam. Ne daj Bože da kupe brokoli i cveklu za zamrzivač. Kakvi teletabisi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend