fbpx

Радикали предали захтев за утврђивање уставности такозваног Бриселског споразума! (видео)

0
(0)

Српска радикална странка је управо предала захтев за утврђивање уставности такозваног бриселског споразума, односно одлуке Владе Републике Србије о прихватању бриселског споразума и одлуке Народне Скупштине Републике Србије о прихватању извештаја Владе о постизању тог бриселског споразума.

Српска радикална странка је потпуно сигурна да је Уставни суд једини државни орган који мора реаговати у овом случају и захтев који смо поднели је по хитном поступку. Закон одређује даУставни суд уколико постоји опасност од наступања неотклоњивих штетних последица мора наступати и поступати по хитном поступку. И, ми сматрамо да уколико то сада није тренутак, да ће Уставни суд још једанпута показати да је заправо политички суд и да служи овоме режиму као што је служио и свим претходним.

Ми се надамо да Уставни суд неће по већ устаљеној пракси ћутати онда када су најбитнија дешавања у Србији, када се, да кажем, најбитнији проблеми у српском народу решавају.
Ми смо потпуно сигурни да референдум није прави пут за решавање косовске кризе и да сене може на референдуму питати да ли је Косово српско.

Српска радикална странка апелује да се прекине са сатанизацијом српског народа који живи на Косову и Метохији, коју је очигледно покренуо режим преко својих медија, а данас су сви медији режимски. Ми смо јутрос могли да видимо да на свим програмима и свим телевизијама са националном фреквенцијом гостују они који пропагирају прихватање споразума, док нигде не можете чути који су то аргументи Срба који живе на Косову и Метохији и који су разлози због којих они не могу прихватити овај споразум. А, потпуно је јасно да Република Србија гаси своје институције на Косову и Метохији и да та шарена лажа која се нуди медијима како ће, наводно, Влада Републике Србије дати неке гаранције – мислим да су се они показали у досадашњем периоду и дагаранције Владе Републике Србије никада до сада нису заживеле.

Ми пружамо пуну подршку српском народу на Косову и Метохији. Ми ћемо наставити на сваки могући начин да се боримо и против Владе Републике Србије, али исто и против свих оних који саучествују у тој издаји и који на било који начин подржавају прихватање бриселског споразума.

Зоран Красић: И овом иницијативом желимо да подсетимо јавност, али уједно и да пробудимо Уставни суд као врховног чувара уставности и уставног поретка Републике Србије, и да, наравно, скренемо пажњу грађанима да се нешто дешава што је на граници болесног. Представници власти кажу: „Не желимо и никада нећемо да признамо независно и терористичко Косово“, а онда неким бриселским споразумом терају држављане Републике Србије, лојалне држављане Републике Србије, да живе у терористичком и независном Косову. Та шизофренија може медијски да пролази, али код Уставног суда не би смела да прође.

Значи: тражимо оцену уставности одлуке којом су прихваћени сви бриселски споразуми, а сви ти бриселски споразуми дубоко залазе у уставно-правни поредак Републике Србије, сва решења која су тамо наведена су у супротности са виталним интересима српског народа, у супротности су са Уставом Србије.

Када смо писали ову иницијативу, морали смо мало да окренемо ствари, па да кажемо: „Нађите један члан Устава са којим је у сагласности ово што је у брисеском споразуму“. Једноставно: Устав је прекршен од преамбуле до последњег члана Устава Републике Србије.

Уставни суд Републике Србије је дужан да хитно решава по овој нашој иницијативи и да се изјасни, јер сваки дан одлагања практично значи да Уставни суд саучествује у једној девизи која је лансирана из Владе Републике Србије пре неколико месеци, када су припретили Уставном суду и рекли: „Узмите Устав, ставите под мишке, па идите на Косово и Метохију“. Та иста девиза може да буде „узмите Устав, ставите под мишке, па чекајте пензију“, „ставите Устав под мишку, па чекајте дечји додатак“, „ставите Устав под раме, па идите на биро и чекајте запослење“. Та врста омаловажавања Републике Србије јенедопустива.

Очекујемо хитну одлуку Уставног суда, јер Устав Републике Србије су донели грађани на референдуму и Устав Републике Србије није „велики брат“ да зависи од смс порука и од гласања. Устав Републике Србије садржи одредбе које забрањују непоштовање Устава Републике Србије. То је акт који садржи одредбе и о свом поштовањау и о својој заштити. Један од инструмената те заштите јесте Уставни суд Републике Србије. Очекујемо од Уставног суда да прекине са овим ћутањеми да напокон каже да ли је то у сагласности са Уставом Републике Србије.

Ако није, ови који нису способни давладају поштујући Устав Републике Србије, нека се померају, јер су они опасност и за народ и за државу.

 

Радикали Инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Никола Милованчев: После Вучићевог признања, Бриселски споразум поново пред Уставним судом?

0 (0) Уставни суд ће сада имати домаћи задатак да поново просуђује карактер Бриселског споразума …

СРС тражи забрану рада „Иницијативе младих“, прете да ће спречити фестивал Миредита!

0 (0) Народни посланик Миљан Дамљановић затражио је од државних органа да реагују по питању …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *