fbpx
Насловна / Србија / Радикали предали захтев за утврђивање уставности такозваног Бриселског споразума! (видео)
Радикали предали захтев за утврђивање уставности такозваног Бриселског споразума! (видео) 1

Радикали предали захтев за утврђивање уставности такозваног Бриселског споразума! (видео)

Српска радикална странка је управо предала захтев за утврђивање уставности такозваног бриселског споразума, односно одлуке Владе Републике Србије о прихватању бриселског споразума и одлуке Народне Скупштине Републике Србије о прихватању извештаја Владе о постизању тог бриселског споразума.

Српска радикална странка је потпуно сигурна да је Уставни суд једини државни орган који мора реаговати у овом случају и захтев који смо поднели је по хитном поступку. Закон одређује даУставни суд уколико постоји опасност од наступања неотклоњивих штетних последица мора наступати и поступати по хитном поступку. И, ми сматрамо да уколико то сада није тренутак, да ће Уставни суд још једанпута показати да је заправо политички суд и да служи овоме режиму као што је служио и свим претходним.

Ми се надамо да Уставни суд неће по већ устаљеној пракси ћутати онда када су најбитнија дешавања у Србији, када се, да кажем, најбитнији проблеми у српском народу решавају.
Ми смо потпуно сигурни да референдум није прави пут за решавање косовске кризе и да сене може на референдуму питати да ли је Косово српско.

Српска радикална странка апелује да се прекине са сатанизацијом српског народа који живи на Косову и Метохији, коју је очигледно покренуо режим преко својих медија, а данас су сви медији режимски. Ми смо јутрос могли да видимо да на свим програмима и свим телевизијама са националном фреквенцијом гостују они који пропагирају прихватање споразума, док нигде не можете чути који су то аргументи Срба који живе на Косову и Метохији и који су разлози због којих они не могу прихватити овај споразум. А, потпуно је јасно да Република Србија гаси своје институције на Косову и Метохији и да та шарена лажа која се нуди медијима како ће, наводно, Влада Републике Србије дати неке гаранције – мислим да су се они показали у досадашњем периоду и дагаранције Владе Републике Србије никада до сада нису заживеле.

Ми пружамо пуну подршку српском народу на Косову и Метохији. Ми ћемо наставити на сваки могући начин да се боримо и против Владе Републике Србије, али исто и против свих оних који саучествују у тој издаји и који на било који начин подржавају прихватање бриселског споразума.

Зоран Красић: И овом иницијативом желимо да подсетимо јавност, али уједно и да пробудимо Уставни суд као врховног чувара уставности и уставног поретка Републике Србије, и да, наравно, скренемо пажњу грађанима да се нешто дешава што је на граници болесног. Представници власти кажу: „Не желимо и никада нећемо да признамо независно и терористичко Косово“, а онда неким бриселским споразумом терају држављане Републике Србије, лојалне држављане Републике Србије, да живе у терористичком и независном Косову. Та шизофренија може медијски да пролази, али код Уставног суда не би смела да прође.

Значи: тражимо оцену уставности одлуке којом су прихваћени сви бриселски споразуми, а сви ти бриселски споразуми дубоко залазе у уставно-правни поредак Републике Србије, сва решења која су тамо наведена су у супротности са виталним интересима српског народа, у супротности су са Уставом Србије.

Када смо писали ову иницијативу, морали смо мало да окренемо ствари, па да кажемо: „Нађите један члан Устава са којим је у сагласности ово што је у брисеском споразуму“. Једноставно: Устав је прекршен од преамбуле до последњег члана Устава Републике Србије.

Уставни суд Републике Србије је дужан да хитно решава по овој нашој иницијативи и да се изјасни, јер сваки дан одлагања практично значи да Уставни суд саучествује у једној девизи која је лансирана из Владе Републике Србије пре неколико месеци, када су припретили Уставном суду и рекли: „Узмите Устав, ставите под мишке, па идите на Косово и Метохију“. Та иста девиза може да буде „узмите Устав, ставите под мишке, па чекајте пензију“, „ставите Устав под мишку, па чекајте дечји додатак“, „ставите Устав под раме, па идите на биро и чекајте запослење“. Та врста омаловажавања Републике Србије јенедопустива.

Очекујемо хитну одлуку Уставног суда, јер Устав Републике Србије су донели грађани на референдуму и Устав Републике Србије није „велики брат“ да зависи од смс порука и од гласања. Устав Републике Србије садржи одредбе које забрањују непоштовање Устава Републике Србије. То је акт који садржи одредбе и о свом поштовањау и о својој заштити. Један од инструмената те заштите јесте Уставни суд Републике Србије. Очекујемо од Уставног суда да прекине са овим ћутањеми да напокон каже да ли је то у сагласности са Уставом Републике Србије.

Ако није, ови који нису способни давладају поштујући Устав Републике Србије, нека се померају, јер су они опасност и за народ и за државу.

 

Радикали Инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионерима крив Уставни суд 11

Пензионерима крив Уставни суд

Удружење синдиката пензионера Србије решено је да се жали Европском комитету за љуска права у …

„Отаџбина“: Београд да повуче потпис са Бриселског споразума и напусти интегрисано управљање границом 12

„Отаџбина“: Београд да повуче потпис са Бриселског споразума и напусти интегрисано управљање границом

НАРОДНИ покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује брутално хапшење Марка Ђурића по …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *