Синдикат пензионера: А шта је са оних отетих милијарду евра?

Синдикат пензионера: А шта је са оних отетих милијарду евра?

0
(0)

За месец до месец и по дана биће укинут Закона о смањењу пензија, најавио је председник Александар Вучић који је додао и да ће пензије од октобра бити повећане. Из Синдиката пензионера Србије узвраћају да таква обећања служе да се заборави да је пензионерима отето милијарду евра.

За пензионере, који од 2015. године примају умањањене пензије стиже ново обећање. Председник Александар Вучић је најавио да ће пензије бити повећане од октобра ове године и да ће Закон о смањењу пензија бити укинут у наредних „месец до месец и по дана“.

У Синдикату пензионера Србије не верују у такве најаве, уз образложење да повећања од 5.000 до 9.000 динара нису реална, јер им је, како тврде, држава неправедно узела скоро милијарду евра.

У последње три и по године, мера смањења пензија погодила је око 700.000 пензионера широм Србије. Тако су примања између 25.000 и 40.000 динара умањена за 22 одсто, док је износ пензије већи од 40.000 динара умањен за 25 одсто.

Да грађани трећег доба нису заборављени и да у Србији треба да се најаду лепшој будућности, уверио их је председник Вучић, током посете Геронтолошког центра на Бежанијској коси.

“Ја сам дошао да вам дам вест да имамо довољно новца и да не морамо да идемо на ребаланс буџета, да већ од октобра иду увећане пензије. Значи већ 10. новембра добићете веће пензије”, обећао је председник.

А колико веће? Рачуница председика показује да би они пензионери који су имали примања 90.000 убудуће требало да добију увећање од 9.000 динара, они који су имали 70.000 требало би да имају 78.000 динара, док би они са нижим примањима убудуће требало да добију нешто мање повећање.

Такву рачуницу Миша Радовић из Удружења синдиката пензионера, оцењује као нереалну, јер тврди да је држава пензионерима узела много више и да прво треба то да им врати.

“Ово што је најављено је прича да би се заборавила она друга прича, а прича је да је отето скоро милијарду евра од стране пензионера, без камате и без онога два пута годишњег повећања, то није мала цифра. Ја заиста не могу да разумем да неко уз овакву рачуницу покушава да убеди народ да је то све у реду”, рекао је Радовић.

Премијерка Ана Брнабић и председник Александар Вучић већ дуже време најављују укидање Закона о привременом смањивању пензија. Сада је и рок за то близу.

“Ми смо најавили укидање Закона о смањењу пензија и укинућемо га веома брзо у року од наредних месец, мецес и по дана најсканије”, рекао је данас Вучић.

Радовић оцењује да се закон укида на исти начин на који усвојен. “То звучи онако како је најављено, како је донешен онај закон – противуставан, тако исто то раде на исти начин сада са укидањем овог закона и није немогуће да ће то тако бити, али питање је какве ће последице све то донети иза свега тога”, казао је он.

У Србији живи око милион и 300 хиљада пензионера, а процењује се да најчешћа пензија нижа од 200 евра.

Извор: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОХАПСИТЕ БАНДУ ЛОПОВСКУ! Национално благо отуђено у скандалозним распродајама

ПОХАПСИТЕ БАНДУ ЛОПОВСКУ! Национално благо отуђено у скандалозним распродајама

5 (9) Вест да у Легату Југоекспорта који је Музеј града Београда откупио од ове …

Пензионери апелују да се заустави приватизација бања које су им противзаконито отете!

Пензионери апелују да се заустави приватизација бања које су им противзаконито отете!

5 (4) Удружење синдиката пензионера Србије упутило је председници владе и надлежним министарствима апел за …

2 Коментара

  1. Taj pljackaski zakon je donet sa rokom koji je istekao tako da vise i ne vazi. O cemu ti pricas i zamajavas izlapele starce po gerontoloskim centrima lopuzo belosvetska.

  2. IZUMRLA PERSPEKTIVA!

    Sramota je da ova opštenarodna lopovčina da omalovažava celokupnog srpskog stanovništva građane, penzionera , radnika, đaka i studenata. Nekima (700 hiljade penzionera) otima 10-20% penzija već četiri godine. Da je uradio nešto možda bi mu se i oprostilo, on je otete pare poklonio čuvenim inostranim investitorima, domaćim tajkunima i lopovima, a ne za fiskalnu konsolidaciju države, već za fiskalnu konsolidaciju familije, partijskih-napredno radikalnih drugova i drugarica, punjenje budžeta propalih firmi kojim rukovode kadrovi vazduplohova sa srpskih aerodruma, teleprontera vračarskih pašnjaluka i u džepovima njihovih finansista. On je sebi napravio lopovska posla, a o vraćanju otetog i oskrnavljenog i matematičkog usklađivanja sa troškovima života, kao da mu deda, rekao da zaboravi. i idiot stvarno zaboravio, opravdano demencija je bolest s kojom se umire. On se hvali sa basnolažnim uspesima, a narod ima standard bedno gladujući, četvrtinu stanovništva je u zoni bede, ne afričke, nego još gore, naše. Njegovi glasači se ubijaju ili ubijaju jer ne vide kako da se ishrane i ishrane toliko očekivanih dece. To je njihova borba za porast nataliteta. Nakon samočistke penzosa, ko će još da živi u njegovoj, a toliko, voljenoj zemlji. On sada hoće da uvede vojni rok, a ne pita se ko bi ga služio, misli na babe i istrošenih deka. Jedina dobra njegova strana obaveštavanja glasača je da će povećati penzije , a informacija teče od početka godine i idu samo brojke gađanjem, ko pogodi dobija kvisko, od meseca do meseca. Ovakve laži nisu mogli da osmisle ni profesori najlažnijeg univerziteta pod okriljem ΛV. To se mnogo veštije radi sada nego ikada u istoriji srpstva. Zna se i može se, a vas moji fanovi ko vas šiša, neka vas šiša i na dalje. Živi bili ako možete, a morate?

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend