fbpx

Синдикати: Корумпирани лопови из власти желе да противзаконито отуђе нашу зграду

0
(0)

ДВОРАНА Дома синдиката је у власништву Савеза самосталних синдиката Србије, а предмет продаје, који је најавила Агенција за приватизацију, јесте друштвено предузеће, чији је оснивач СССС. Зграда је изграђена средствима чланова Савеза синдиката Југославије, чији смо ми правни следбеник и законски наследник, наводе у СССС.

Према њиховим речима, Дворана Дома синдиката није једини случај који се нашао у правном вакуму, међу 502 предузећа која се приватизују.

– На том списку је и „Радничка штампа“ као и специјалне болнице, у које су такође радници улагали, а држава хоће да их прода – наглашавају самосталци. – Тај простор је искључиво у својини Савеза самосталних синдиката Србије и било каква приватизација или отуђење без нашег одобрења правно би била ништава.

Они даље наглашавају да се у сваком правном систему, који се не заснива на отимачини, поштују права оснивача, односно власника. Одлуке државе од 1989. године, по њиховом мишљењу, воде у правни ћорсокак и приморавају их да откупе од државе оно што су, како кажу, сами створили.

– Као увод у процес приватизације, држава је исте године, доношењем тадашњег Закона о предузећима, „превела“ Дворану Дома синдиката у „друштвено предузеће“, да би је 2004. године, уз помоћ Закона о приватизацији и о привредним друштвима, преименовала у „државни капитал“. Тиме је проширила пут ка приватизацији ове радничке институције и довела до правне пометње – истичу у СССС.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синдикат Радио телевизије Србије: Двоструко смо понижени

0 (0) Струковни синдикат РТС-а обратио се челницима те куће и генералном директору Драгану Бујошевићу, …

Полицијски синдикат: Kолеге, одбијте наређења, браните свој народ!

0 (0) Полицијски синдикат Србије је објавио саопштење у ком се тражи да се не …

2 Коментара

  1. ZGRADU NARODU NJIHOVA JE A SINDIKALCE U ZATVOR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *