„Ванредно стање уведено противуставно, грађани ће моћи да траже накнаду штете“

„Ванредно стање уведено противуставно, грађани ће моћи да траже накнаду штете“

Председник Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић изјавио је да је ванредно стање уведено „шибицарским правним маневром“ и противуставно, чиме је извршен мини државни удар, и да би зато могле да буду правно ништаве све одлуке које су уследиле након тога.

„Грађани којима је угрожавано здравље, попут пензионера који су под забраном слободе кретања од 24 сата, као и људи који су неосновано лишени слободе, моћи ће да покушају да поднесу тужбе у грађанским поступцима за накнаду штете“, рекао је Гајић у интервјуу каналу „Славија инфо“.

Гајић је навео да је ванредно стање морала да уведе Скупштина Србије, али је изведен „шибицарски правни маневар“ којим је Влада Србије прво забранила окупљање више од 50 људи у затвореном јавном простору и тако „ликвидирала скупштину из те правне позиције“, па је ванредно стање прогласио председник Републике на предлог министра одбране, што би било логично једино да је Србија ушла у рат.

„Уведено је ванредно стање, а не ванредна ситуација, искључиво зато што у ванредној ситуацији председник Србије нема никаква овлашћења, него је све у рукама Владе Србије. Александар Вучић је тиранин који је показао да га не интересује никаква правна форма и сада имамо једног вођу, једну странку и један народ, што упућује на веома лоше реминисценције на Европу тридесетих година прошлог века“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да „Вучић ужива у ванредном стању и да је по карактеру садиста и кукавица, јер су кукавице садисти према слабијима од себе, а када год Вучићу неко пружи отпор, он се одмах повуче“.

„Kо су Вучић и Ана Брнабић, која се недолично и неваспитано понаша у сваком јавном иступу, да они држе предавања грађанима како ће да се понашају, као да су нам родитељи? Надам се да ће грађани то казнити када буду имали прилике“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да су многи данас у притвору или им се суди, а да „нису починили ниједно кривично дело, нису били упозорени ни писмено ни усмено нити су имали сазнања“.

„То се ради да би се становништву утерао страх у кости у ванредном стању. Пензионерима који имају пензију по 15.000 динара изричу казне од 50.000 динара када их затекну на улици током полицијског часа. То је иживљавање које креће са врха власти и преноси се на све који имају неку власт, па се свако на свом нивоу иживљава“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да је власт прво затворила скупштину, а тек после пијаце на отвореном и кафане.

„Затварањем пијаца на отвореном, које је комунална полиција лако могла да контролише и спречи гужве, власт је из игре избацила спрске произвођаче, па сви купујемо у страним маркетима, док власт истовремено говори како штити домаћу пољопривреду“, рекао је Гајић.

Гајић је рекао да је власт „закључала грађане јер је здравствени систем разорен“ и не може да издржи повећање броја оболелих.

„Мере које доноси власт, све које су у вези са спречавањем ширења болести су заправо комуналне мере, а не здравствене мере. Kада се пређе на здравствене мере, већ на 1.000 болесника видимо да су нам капацитети пуни. Питање је шта ће бити једног дана када људи изађу на улицу без икаквог имунитета и да ли ће се ствар вратити назад, као у Kини“, навео је Гајић.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ истрајни у масовној дискриминацији грађана Републике Србије!

НАПРЕДНИ НАРКО ФАШИСТИ истрајни у масовној дискриминацији грађана Републике Србије!

Председник Србије Александар Вучић рекао је гостујући на ТВ Пинк да ће сви грађани страији …

Демонтирање закона о истополним заједницама: Неуставан и дискриминише породицу… (видео)

Демонтирање закона о истополним заједницама: Неуставан и дискриминише породицу… (видео)

Душан Илић, правник, истраживач-сарадник Института за европске студије и докторанд на Правном факултету Универзитета у …

4 Коментара

  1. O urusenom zdravstvenom sistemu govori broj obolelih i preminulih zdravstvenih radnika. Nisu umeli da primene opremu i uputstva, nije nego… Covek koji je kao ratni hirurg proveo cetiri godine, uradio bezbroj operacija, iz svega izasao sa ogromnim iskustvom, je jedna od zrtava ….

  2. ПОШАЉИ ЛУДОГ У ВОЈСКУ ПА СЕДИ КУЋИ И ПЛАЧИ, а ми га поставили за председника државе.

  3. 1. SU TREBALI PROGLASITI EPIDEMIJU – ali nisu imali min. 100 obolelih !
    2. koriste test PCR koji je za DNA a treba se koristiti RT-PCR za RNA !?
    3. SRBIA U KANDŽAMA JEVREJA I MASONA…

  4. nije mi to nikako jasno da genoidni zlikovac tolike zlocine cini a jos se nadju takvi koji mu sluze; ovo se ne moze zavrsiti po dobrom, il mi il oni.
    e pukovnice Gadafi cesto na tebe mislim, zavrsi na mokrom duseku za cinjeno dobro a zlikovci genocidni pogane zemlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *