Засађено 13.000 стабала храста на Фрушкој гори

Засађено 13.000 стабала храста на Фрушкој гори

5
(1)

НОВИ САД – Захваљујући бројним љубитељима природе, данас је Фрушка гора богатија за 13.000 стабала храста. Велику акцију садње спровели су ЕXИТ фондација и Делегација Европске уније, као део ЕУ пројекта Натура2000.

„Врати природи, придружи се и посади дрво“, заједничка иницијатива Делегације ЕУ и ЕXИТ фондације започета је на овогодишњем ЕXИТ фестивалу. Овоје тек прва у низу великих еколошких акција Еxита, која овим пошумљавањем уједно покреће своју велику еколошку платформу под симболичним називом „Зелена Я:Еволуција“.

Циљ ове јединствене платформе је да се мобилише јавност и покрене масовно пошумљавање у земљи, региону и свету, где би се само у Србији у наредном периоду засадило преко милион стабала.

У стварању нових плућа Србије учествовало је преко 400 људи, међу којима су и волонтери из ЕXИТ тима, ЕУ Делегације у Србији и земаља чланица, уз присуство Министарства заштите животне средине, те подршку Националног парка Фрушка гора и уз помоћ Шумарског факултета Универзитета у Београду и Покрета горана Војводине.

Свим волонтерима је био обезбеђен превоз из Београда или Новог Сада, као и освежење, храна, сувенир и опрема потребна за садњу.

Након акције је било организовано дружење за све учеснике, а најсрећнији су у наградном извлачењу освојили и улазнице за јубиларни 20. рођендан Еxита од 9. до 12. јула 2020. године.

Нови Сад

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лепоте Србије: Јесење јутро на Фрушкој гори (фото галерија)

Лепоте Србије: Јесење јутро на Фрушкој гори (фото галерија)

0 (0) Погледајте лепоте Србије у рану јесен. Фотографије су направљене на Фрушкој гори. Србија …

Обарање храста, историје и демократије

Обарање храста, историје и демократије

0 (0) Рушење великог храста у Савинцу код Горњег Милановца, старог више од шестсто година, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend