fbpx
Насловна / Србија / Економија / Ало бре пијанa будалетино, пензије зависе од година радног стажа, уплаћених доприноса и Пензионог фонда који сте опљачкали!
Ало бре пијанa будалетино, пензије зависе од година радног стажа, уплаћених доприноса и Пензионог фонда који сте опљачкали! 1

Ало бре пијанa будалетино, пензије зависе од година радног стажа, уплаћених доприноса и Пензионог фонда који сте опљачкали!

Београд — Милан Кркобабић, председник Партије уједињених пензионера Србије рекао је да та странка залаже за дугорочну стабилност, редовне и сигурне пензије.

Председник ПУПС-а је у Кажипрсту на ТВ Б92 изјавио да је смањење пензија дугорочно гледано добар потез који ће у будућности пензионерима обезбедити стабилност.
„У нашем програму има и нових и старих ствари, али се трудимо да има неких новитета. За пензионере је важна дугорочна стабилност, редовност и сигурност. Смањење пензија је дугорочно гледано добар потез јер је земља била близу банкрота и та смањења су биле кључне мере“, рекао је Кркобабић.

На питање ко сноси одговорност за довођење Србије у ситуацију близу банкрота, лидер ПУПС-а је рекао:

„Сви ми у Србији сносимо одоговорност, то је транзициони процес“.

Упитан зашто је рекао да „ако не победи Вучић, заборавите пензије“, Кркобабић је затражио да се прочита цела његова изјава која гласи: „Пензија ће бити редовна и сигурна само ако ова партија буде имала довољан број својх представника, а коалиција на челу са Александром Вучићем, добије мандат да влада. У противном, џаба ћете чекати поштара“ и додао:

„Речено је поштара, а не да заборавите пензије. Ову државу води влада, а њу води челни човек, ми желимо ефикасну државу, а само таква држава може да гарантује редовне пензије. Једини човек који каже немојте да гласате за мене или коалиционе партнере, једини који каже гласајте за себе, за своје пензије, а висина пензије зависиће од наставка реформи, европских интеграција…“.

Кркобабић је нагласио и да су пензије смањене само једном делу пензионера и да има оних којима пензије нису смањене већ су им повећане и додао „наравно да ће пензије бити враћане на онај ниво пре смањења“.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уставни суд још ћути о умањеним пензијама 10

Уставни суд још ћути о умањеним пензијама

Удружење синдиката пензионера Србије поднеће кривичну пријаву против судија Уставног суда Србије, јер ни после …

Војни пензионери траже да им се врате умањене пензије 11

Војни пензионери траже да им се врате умањене пензије

Удружење војних пензионера Србије упутиће писмо председници владе Ани Брнабић с молбом да се у …

3 Коментара

  1. Bice nam vracene, ali posthumno, bitange jedne! Ovo je horor drzava koju vodi horor vlast vec desetine godine!

  2. Pa glasajte ponovo za vucica i ostale izdajnike i lazove koji samo rade za zapad i svoj djep ,,,ali to je na kraju izbor srpskog naroda !!!!

  3. Ovaj bednik, kao i ostali bednici na političkoj sceni, brani neodbranjivo. Ova vlada uopšte nema legitimitet jer ne bi prešli cenzus da su ljudi znali za koga i za šta glasaju. Od priče protiv BUS PLUS, protiv EU i protiv NATO, do ojačavanja BUS PLUS i bezuslovne kapitulacije pred zahtevima EU i NATO. Od priče o socijalnoj pravdi i stabilnosti cena i penzija, do smanjenja plata i penzija, i povećanja poreza i povećanja cena struje i goriva. Od priče o borbi protiv korupcije, kriminala i tajkuna, do zastarevanja slučaja Stanka Subotića Caneta, do Krića na listi SNS i do rađanja novih tajkuna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *