Договорен повраћај ПДВ-а на опрему за бебе

Договорен повраћај ПДВ-а на опрему за бебе

БЕОГРАД – Министарство финансија и привреде саопштило је данас да ће од 1. јануара бити омогућен повраћај ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе.

Договор о томе је постигнут на састанку министра Млађана Динкића са представницима удружења Родитељ, Сервис Хало беба, Мрежом организација за децу Србије и Фондом Б92.

На састанку је договорено да ће Министарство финансија и привреде поднети одговарајуће амандмане на измене Закона о ПДВ-у, како би се омогућио повраћај ПДВ-а за набавку хране и опреме за бебе (и то млеко за одојчад, кашице, пелене, креветац, колица, столица за храњење, столица за ауто) у износу до 70.000 динара повраћаја у периоду од рођења до друге године узраста детета.

Родитељ или старатељ ће остваривати право на повраћај ПДВ-а уколико укупни приходи домаћинства не прелазе нето износ од 80.000 динара месечно, као и уколико вредност имовине домаћинства не прелази 200.000 евра. То право моћи ће да се оствари од 1. јануара 2013.

Родитељима или старатељима који подносе захтеве биће максимално поједностављена процедура подношења захтева и повраћаја средстава, наведено је у саопштењу.

Министарство финансија и привреде ће заједно са представницима ових удружења иницирати формирање радне групе на нивоу Владе Србије која би се бавила и другим мерама којим би се побољшали услови родитељства у Србији.

Удружења Родитељ, Сервис Хало беба, Мрежа организација за децу Србије и Фонд Б92 су иницијатори петиције коју је потписало више од 180.000 грађана у Србији.

 
Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Између редова - Шта је све укалкулисано у цену бензина? (видео)

Између редова – Шта је све укалкулисано у цену бензина? (видео)

Шта је све и колико укалкулисано у цену литра горива. Између редова – Белами телевизија …

Држава већ две године одбија предлог нафтних компнија да се усаглади акциза на гориво са снагом привреде и платежном моћи потрошача

Држава већ две године одбија предлог нафтних компнија да се усаглади акциза на гориво са снагом привреде и платежном моћи потрошача

Цена бензина у Србији је међу највишима у односу на земље са којима се граничи, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *